Vizier op volleybal

 

Mooie affiches bij Orion vs. Lycurgus en ZVH vs. TTP

VoV, 09-12-2022. 5:35 uur. Hebt u ook de voorbeschouwing op het weekend in de Eredivisie Dames gelezen? Met daarin de volgens ons incorrecte standen van de Nevobo statistieken voor wat betreft topscorers, gespeelde sets en meer incomplete gegevens. Nou, bij de mannen speelt hetzelfde verhaal voor wat betreft de gespeelde sets. Daar ontbreken onzes inziens 136 gespeelde sets. En als die niet kloppen dan zijn de gescoorde punten van die ontbrekende sets toch ook niet meegenomen en stort het hele onderdeel statistieken als een kaartenhuis in elkaar.

Dus kan Thomas Sleurink van TTP wel de topscorer zijn, maar we betwijfelen het ten zeerste. Mede omdat er bij het aantal sets bij TTP als enige team overeenstemming is tussen ranglijst sets en statistische sets. En bovendien  voor 165 punten in 12 wedstrijden zou een beetje topscorer zich moeten schamen. Het zou mooi zijn als de Nevobo dit onderdeel van de site op orde zou brengen, maar waarschijnlijk zijn we een roepende in de woestijn, want het is al jaren een klein beetje een puinhoop wat deze gegevens betreft.

Naar aanstaand weekend. Een paar wedstrijden springen eruit volgens ons voor wat betreft de omschrijving ‘een mooi affiche’.  Allereerst natuurlijk Orion vs. Lycurgus op zondagmiddag om 15:00 uur in Doetinchem. Na de 3-0 zege van woensdagavond is Orion Lycurgus tot op een puntje genaderd, weliswaar dat ze een wedstrijd meer speelden, maar die moet Lycurgus eerst nog maar eens zien te winnen.

Orion is met een stabiele serie bezig, winst in de Challenge Cup en winst tegen SV Dynamo en dus tegen PDK geven een goede uitgangspositie voor zondag. Lycurgus weet al bijna niet meer wanneer het voor het laatst in de competitie verloren heeft, we hebben het even nagekeken, dat was op 23 oktober met 2-3 tegen SSS. Zoals gezegd en mooi affiche, dat een volle bak aan toeschouwers verdient in Doetinchem.

Een tweede mooi affiche is de kelderkraker tussen rode lantaarndrager ZVH (12-8) en de derde van onderen TTP (12-9). Wisselt hier het lichtgevende symbool voor de hekkensluiter van eigenaar? Of komt het toch misschien bij een derde gegadigde terecht, namelijk bij VCN (ook 12-8), dat op zondagmiddag in Apeldoorn tegen SV Dynamo speelt. Zou zomaar kunnen als het voor VCN tegenzit.

Bij SSS vs. VoCASA heeft de thuisploeg volgens de statistieken tot nu de beste papieren. Onomstotelijk staat vast dat zij met 28 punten op de derde plaatst staan en VoCASA met 15 punten zevende is. In Nijmegen won SSS met 1-3, dat is ook een vaststaand feit.

PDK moet zaterdagavond in Houten alweer aan de bak. Na het 3-0 verlies in Doetinchem op woensdagavond wacht hen de uitwedstrijd tegen Taurus in Houten. Op de ranglijst zijn de teams buren van elkaar, waarbij Taurus met 13 punten de bovenbuur is. PDK heeft er 11, maar speelde een wedstrijd meer. In Huizen eindigde de heenwedstrijd in een 3-1 zege voor de thuisploeg. PDK was toen aanvallend en blokkerend een maatje groter dan Taurus. Eens zien of Taurus sindsdien nog gegroeid is.

Sliedrecht Sport speelt voor de vierde week op rij een topper. Na SV Dynamo, SSS en Lycurgus is nu VC Limax de tegenstander. De Limburgers komen op bezoek in De Basis. De voorgaande drie genoemde duels verloor Sliedrecht. Wat dat betreft is hun huidige positie op de ranglijst (zesde) dus een terechte weergave. Je zou dan bijna denken dat die weergave ook zou moeten betekenen dat koploper VC Limax, net als SV Dynamo en SSS, met de punten vertrekt uit Sliedrecht. Maar die vlieger gaat zeker niet altijd op. Uit verloor Sliedrecht met 3-1, dus er is zeker iets recht te zetten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.