Volley Tilburg H1 wint opnieuw van Sliedrecht

VoV, 05-03-2023. 19:03 uur. Gisteren werd door Volley Tilburg heren 1 in de eigen T Kwadraat de ‘do-or-die’-wedstrijd tegen titelconcurrent Sliedrecht Sport 2 gespeeld. Het werd een wedstrijd waar de vonken van afvlogen. Maar uiteindelijk lukte het heren 1 om met de steun van een geweldig thuispubliek de wedstrijd uit het vuur te slepen. Door de 3-2 zege (25-17,19-25, 24-26, 27-25 en 15-13)  zette heren 1 een reuzenstap richting kampioenschap. De voorsprong op de titelconcurrent is nu zes punten met nog vier wedstrijden te gaan.

Coach Erik Kwantes: “Met deze zege hebben we de kans op een kampioenschap flink vergroot. De eerste set leek er niets aan de hand, we waren heer en meester en leken op weg naar een eenvoudige zege. Maar dat liep even anders.

In set 2 lukte het plotseling niet meer om Sliedrecht onder druk te houden. De foutenlast ging omhoog en Sliedrecht ging eenvoudig met die set aan de haal. Daarna ontspon zich een ware volleybalthriller, die uiteindelijk in ons voordeel beslist werd. Het moest uit de tenen komen, maar ik ben enorm trots op mijn team dat we na een 2-1 achterstand alsnog ongeslagen zijn gebleven. Nu is het zaak het hoofd koel te houden en in de laatste vijf wedstrijden geen schade meer op te lopen. Dan is onze doelstelling, kampioen worden, bereikt.”

De eerste set begonnen Erik en Martijn Musters met Rogier Raemaekers (sv), Joeri Polman en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Thomas van de Ven (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero Thomas Jansen. In die samenstelling werd drie weken geleden ook gewonnen van Sliedrecht. Dat leek nu weer te gebeuren. Van meet af aan nam heren 1 een voorsprong en bouwde die steeds verder uit. Niels scoorde uiteindelijk het winnende punt.

In set 2 voerde Sliedrecht de servicedruk op en kwam heren 1 steeds moeilijker tot scoren. Erik probeerde met enkele time-outs en met Gijs Moonen op de plek van Tom het tij nog te keren, maar dat lukte niet: set 2 ging terecht naar Sliedrecht.

Vanaf de derde set ontspon zich een volleybalgevecht dat zo’n wedstrijd verdiend en de bomvolle tribunes in T Kwadraat in extase bracht. Zelfs de wave was te zien en aan het eind van de laatste set stond het publiek massaal op de banken. In set 3,4 en 5 hielden beide teams elkaar voortdurend in evenwicht. Al die sets werden na hachelijke situaties in de slotfase beslist. Uiteindelijk was het Tom die het bevrijdende laatste punt scoorde.

Komende zaterdag gaat heren 1 voor de derby van Brabant naar Den Dungen (De Misse, 20.00 uur) om het op te nemen tegen Donki Sjot. Een gevaarlijke tegenstander die onlangs een punt afpakte van Sliedrecht. Heren 1 heeft de resterende wedstrijden alles in eigen hand, maar zal wel bij de les moeten blijven om het kampioenschap op te eisen.

gh @ VoV, verslag van en foto via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.