Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg: Hekkensluiter – syndroom

VoV, 12-03-2018. 8:30 uur. Afgelopen zaterdag vertrokken de mannen van Volley Tilburg vol goede moed naar Hoogeveen. Met twee fraaie overwinningen op rij klom heren 1 naar een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst. En De Witte Olhaco had al twaalf duels op rij niet gewonnen. Zelfs het gemis van Martijn van Eerd, die er naar verwachting nog wel twee weken uit ligt, kon het goede gevoel niet verstoren.

Maar heren 1 had beter moeten weten. Het gros van de tot nu behaalde punten werden in de eigen T Kwadraat gehaald en eerder dit seizoen werd verloren bij de nummer 11 en bij hekkensluiter Compaen. En nu liet ook hekkensluiter Olhaco, heren 1 volledig kansloos: 3-0 via 25-19, 25-22 en 25-18.

De wedstrijd werd begonnen met Sjors den Dubbelden en Niki Samardzic (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Frank Compagne (sv), Gijs Moonen (dia) en Roland Lucassen (lib.).

Vanaf de start liep het voor geen meter. Gebrek aan concentratie, gebrek aan de wil om te winnen, onderschatting maar vooral ongeloof en verbijstering. Ruim twee uur in de auto voor een ongekend foutenfestival.  Ook time-outs en een wissel (hoewel Rik van Schaaik zeker niet slecht debuteerde als spelverdeler voor Frank in set 2) brachten geen kentering. In het begin van set 2 leek het daar nog wel even op. Een fraaie servicereeks van Gijs en goed blokkeren leidde tot een 7-2 voorsprong. Die werd echter teniet geserveerd door de harde sprongopslag van Sander Kemperman. Hij trok de stand gelijk en daarna was het over en uit.

Komend weekeinde staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Zaterdag tegen VCV en zondag tegen Sliedrecht. Hopelijk kan de T Kwadraat de nodige inspiratie bieden voor een nieuwe overwinning en een stunt. We gaan het zien.

Voor degene die de live beelden van dit duel wil zien, de link naar de videobeelden van Marius Verwoert is:

http://www.youtube.com/watch?v=2PYcbhG_VAQ

Veel kijkplezier, al zal dat wellicht niet voor iedereen gelden.

gh @ VoV, verslag en foto van Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.