Volley Tilburg komt net tekort in topdivisie topper

VoV, 05-10-2020, 18:28 uur. Zaterdag bezorgde Zaanstad (eerste met 6 uit 2) heren 1 (vierde met 5 uit 2) de eerste nederlaag van het seizoen. Helaas werd het enerverende duel gespeeld in een ambiance die een dergelijk topduel niet verdient. De tribunes waren akelig leeg en het bleef angstaanjagend stil in T Kwadraat.  Na ruim twee uur nam Zaanstad, dat uitstekend speelde met een uitblinkende libero, het gros van de punten mee huiswaarts na een 3-2 zege (19-25, 25-18,25-22, 23-25 en 10-15).

Heren 1 begon met Rogier Raemaekers (sv), Gijs Moonen en Joeri Polman (pl), Sven de Roos en Eddy Raaijmakers (mid), captain Rens Kroeze (dia) en Yannick Knechten (lib). Het team startte uitstekend, Rogier serveerde heren 1 naar een 4-0 voorsprong. Zaanstad kwam echter al snel langszij en nam langzaam maar zeker de overhand.

Een aantal passfouten zorgde zelfs voor een behoorlijk gat. Niels van Son kwam Gijs vervangen, maar dat mocht net als de time-outs van coach Renzo Borrani niet meer baten. Rens serveerde heren 1 met een ace nog wat dichterbij, maar setwinst kwam niet meer in gevaar voor Zaanstad.

Set 2 bleef Niels staan voor Gijs en verving Thomas van de Ven op mid Sven. Nu kwam heren 1 weer op voorsprong maar gaf die niet meer uit handen. Niels scoorde veelviuldig, maar ook Thomas en Eddy werden op mid goed aangespeeld door Rogier: 25-18.

Set 3 speelde heren 1 met dezelfde basis. Deze set hielden beide teams elkaar in evenwicht. Zaanstad bracht een paar wissels in die het goed deden, maar heren 1 hield een nipte voorsprong en won de set uiteindelijk.

Ook set 4 ging gelijk op, nooit was en een gaatje van meer dan drie punten. Vanaf 18-18 werd na elke servicebeurt de service weer teruggehaald via een side-out. Op een keer na, na een knalharde sprongservice van Zaanstad. Die deed heren 1 de das om: 23-25 en 2-2.

In de vijfde set hielden beide teams elkaar tot halverwege de set in evenwicht. Maar daarna ging het mis voor heren 1. Een paar sopfouten zorgden voor een beslissend gat in het voordeel van Zaanstad (12-15).

Volgende week staat er voor heren 1 weer een topduel gepland. Dan speelt heren 1 in Oostzaan tegen Compaen, dat er alles aan zal doen om na de onverwachte nederlaag bij Velo weer een wedstrijd te winnen. Maar dat geldt ook voor heren 1, dat punten nodig heeft om bovenin mee te blijven doen.

gh @ VoV, verslag door Leon de Leijer, Volley Tilburg. Foto: Eddy Raaijmakers (9) en Joeri Polman (6) blokkeren Lesley Kef.