Zaanstad D1 maatje te klein voor VV Utrecht

VoV, 05-10-2020, 18:34 uur. Na de wedstrijd tegen Booleans VVU dames 1 van zaterdag 3 oktober heeft Merkala Zaanstad helaas wederom geen punten kunnen bijschrijven. Het team was in wisselende samenstellingen elke set opnieuw een maatje te klein voor de geroutineerde dames uit Utrecht.

De wedstrijd werd begonnen met Charlotte Haar, Sarah Daalderop, Bianca de Kock, Jill Cornet, Femke de Joode, Luke Schut en Romy Beck. Na een eerste serviceserie van VVU keken we direct tegen een achterstand aan, die de hele eerste set niet meer werd ingehaald. Vooral het hoge blok van de tegenstander zorgde voor moeilijkheden bij onze aanvalsters. Ondanks de mooie reeks vanaf de achterlijn van Lisa de Groes, die ons terug in de wedstrijd bracht, ging de eerste set alsnog gemakkelijk naar het thuisspelende team (19-25).

In de tweede set kwam onze nieuwste aanwinst Lisanne Scholte op de plek van Femke de Joode, en Lisa Hagemeijer verving Bianca de Kock. Hoewel het team het steeds opnieuw probeerde, leek het wel alsof de overtuiging deze zaterdag in Zaandam was achtergebleven. Veel eigen fouten en een gebrek aan felheid maakten dat ook de tweede en derde set een gemakkelijke prooi waren voor VVU (18-25, 13-25).

Volgende week spelen we weer thuis in Topsportcentrum De Koog (19:30). Tegenstander is dan IMS/Voltena.  Helaas zal dat vanwege de Corona-maatregelen zonder publiek zijn, maar je kunt deze wedstrijd wel volgen op YouTube via VV Zaanstad Live/ via facebook Merkala Zaanstad.