Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg laat winst in Meijel schieten

VoV, 23-03-2022. 5:20 uur. Het is Volley Tilburg heren 1 niet gelukt om na de nederlagen van de afgelopen weken in Meijel te winnen van nummer 9 Peelpush. Na de verliespartijen van de afgelopen weken (tegen Sliedrecht en Zaanstad) was winst dringend gewenst om de tweede plek vast te houden. Ondanks een flitsende start is dat niet gelukt, het werd 3-2 voor Peelpush (14-25, 18-25, 25-23, 25-22 en 15-13).

Coach Renzo Borrani: “Na twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht. Na de teleurstelling over het mislopen van de eerste plek en de boodschap van de bond dat er dit seizoen feitelijk nergens meer om gespeeld wordt hebben we een paar nare weken achter de rug, met slecht spel en te weinig inzet. We hebben hier als team eens goed met elkaar over gesproken en zaterdag zou de dag zijn dat we onze flow weer op zouden pakken.

Niet dus, en dat was vooral zuur voor Eddy Raaijmakers (foto). Hij stopt na dit seizoen en speelde zodoende zijn laatste wedstrijd in de Körref, waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière gespeeld heeft. Hij wilde extra graag winnen daar, maar ondanks een uitstekende wedstrijd van hem persoonlijk was het hem niet gegund“.

Renzo en Martijn Musters begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Eddy Raaijmakers en Tim van den Bergh (mid), Rorik Vesters (dia) en Yannick Knechten als libero. Zoals gezegd was er de eerste twee sets niets aan de hand en leek heren 1 op een simpele 3-0 winst af te stevenen. De eerste set was werkelijk van hoog niveau, maar ook de 2e set werd er goed en overtuigend gevolleybald.

In de 3e set ging Peelpush alles of niets spelen en werd heren 1 onverwachts onder druk gezet. Daar wist heren 1 niet goed mee om te gaan. Dat heren 1 een van de best volleyballende teams uit de competitie is weet iedereen wel. Maar strijd leveren en werken voor elk punt is de afgelopen weken helaas een ander verhaal gebleken. Daarin schiet heren 1 kennelijk tekort.

Ondanks diverse wissels en time-outs lukte het niet om naderend onheil af te wenden. Peelpush hield het tot het eind vol om met 100% overtuiging te spelen. Ondanks drie spannende sets die beide kanten uit konden, kwam Peelpush uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd. En daar valt niets op af te dingen.

Komende zaterdag komt Inter Rijswijk naar Tilburg (20.30 uur, T Kwadraat). Dan zal heren 1 er alles aan moeten doen om die pot te winnen en zodoende de tweede plek, die inmiddels gedeeld wordt met Zaanstad, vast te houden. Dat zal niet vanzelf gaan: Inter Rijswijk staat vijfde en eerder dit seizoen werd in Rijswijk ook maar nipt gewonnen met 2-3.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg. Archieffoto van Norbert Jansen: Eddy (9) zet met Joeri een blok op Lesley Kef van Zaanstad.