Vizier op volleybal

 

Volleybalspeeltuin en instuiftraining bij VV Zaanstad

VoV, 14-09-2023. 5:37 uur. Vanaf zaterdag 16 september organiseert volleybalvereniging Zaanstad weer de volleybalspeeltuin voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar oud. Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar is er zaterdag 16 september een instuiftraining in Topsportcentrum De Koog, waarbij alle kinderen die geïnteresseerd zijn kennis kunnen maken met de vereniging en het volleybal.

Volleybalvereniging Zaanstad is een volleybalvereniging met een breed sport-, spel-, en volleybalaanbod. Men kan hier terecht voor landelijk en regionaal niveau. Daarnaast beschikt de club over een flinke jeugdafdeling. V.V Zaanstad gelooft in een brede motorische ontwikkeling voor maximaal sport- en beweegplezier. Met dat uitgangspunt is de volleybalspeeltuin afgelopen seizoen gestart.

De volleybalspeeltuin is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. De kinderen maken spelenderwijs kennis met alle verschillende vormen van bewegen die zij kunnen (her)kennen uit het gymnastiekonderwijs. In de veilige omgeving van een gymzaal zal met verschillende spelmaterialen gewerkt worden aan de motorische ontwikkeling van de kinderen. Met deze brede basis kan een kind makkelijker leren volleyballen en kan het ook terecht in elke andere tak van sport.

De speeltuin wordt gegeven door twee gediplomeerde gymdocenten. Elke eerste en derde zaterdag van de maand (uitgezonderd 17-2) zal vanaf 16 september de speeltuin plaatsvinden van 9.00 tot 10.00 uur in de sporthal op de Veldbloemenweg 6 in Zaandam. Meer informatie over de volleybalspeeltuin is te vinden op www.vvzaanstad.nl.

Instuif: Voor kids tussen 6 t/m 10 jaar is er op zaterdag 16 september een instuiftraining voor het CMV Volleybal. Hier maken de kids kennis met volleybal en de technieken die daarbij horen. Om 9:45 uur kan iedereen die geïnteresseerd is zich ter plaatse aanmelden in Topsportcenturm de Koog, Wezelstraat 7.

gh @ VoV, persbericht en foto VV Zaanstad.