Vizier op volleybal

 

Volleybaltalent Zomer van Rivo naar USA

VoV, 18-06-2020. 13:15 uur. Rivo Rijssen dames 1, dat afgelopen seizoen uitkwam in de Tweede Divisie en het volgend seizoen via een ‘administratieve promotie’ de overstap naar de Topdivisie maakt, zal het dan moeten doen zonder een van hun talenten.
De pas 17-jarige Famke Zomer gaat namelijk de uitdaging aan om in Amerika te gaan volleyballen. Zij gaat uitkomen voor het team van Palm Beach State College, die als alias The Panthers hebben. Na met succes haar VWO – opleiding aan Het Noordik in Almelo te hebben afgesloten lonkt voor haar het volleybalavontuur in Amerika.

Bij haar nieuwe club wordt Famke Zomer collega van een ander jeugdig Nederlands talent. Zinah Schilder, 16 jaar en geslaagd aan de HAVO, was midspeelster bij Dinto Dames 2. Zij verruilt haar club in Warmenhuizen ook voor het team van The Panthers in het zonnige Florida! Vanaf komende zomer gaat ook zij net als Famke studeren en volleyballen op Palm Beach State College in Lake Worth.

Op 8 augustus wordt met een Pré-Season Jamboree daar de aftrap voor het volleybalseizoen gegeven, daarna volgen er in die maand nog de nodige oefenpartijen tegen onder andere State College of Florida (21/8), het Santa Fe College en het Lake Sumber State College, voordat in september het seizoen 2020 / 2021 begint in de Region 8 van Divisie I, de hoogste divisie van de National Junior College Athletic Association.

De overstap van deze Nederlandse talenten naar de USA gaat via GLOBAL Sport and Study, dat sporten en studeren in Amerika mogelijk maakt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort, Famke valt voor Rivo aan tegen VoCASA II.