VollinGo blijft op op titelkoers

VoV, 17-03-2019. 11:29 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames heeft VollinGo het stuur richting de titel volledig in eigen hand gehouden. Thuis tegen VC Velden pakten ze een 3-1 zege, dezelfde uitslag boekte Sliedrecht Sport II, hun directe belager, bij Stravoc. Volley Tilburg stelde teleur. Op eigen veld werd er met 1-3 van SOMAS / Activia verloren. Een prima prestatie voor de bezoekers tegen een team dat het de laatste weken knap moeilijk heeft.

VollinGo won de eerste twee sets met 25-22 en 25-21, VC Velden kon het verlies uitstellen via 22-25 maar niet buiten de deur houden. Een tiebreak zat er voor de gasten ook niet in, met 25-22 haalde VollinGo vier punten binnen en bleef koploper.

Hetzelfde aantal kon Sliedrecht Sport II in de lastige uitwedstrijd bij Hyundai Peter Janssen Stravoc bijschrijven. Lastig was het vooral in de eerste set, die met minimaal verschil (23-25) gewonnen werd. Daarna waren de 25-14 en 25-13 overtuigend voor de bezoekers. De laatste set had Sliedrecht in de stand naast VollinGo kunnen brengen, ware het niet dat ze met 25-20 aan het kortste eind trokken.

Volley Tilburg zit om welke reden dan ook gewoon in een slechte periode. Na de uitwinst bij Sliedrecht Sport II ging het met drie nederlagen op rij snel bergafwaarts. Drie punten in drie wedstrijden veranderden de koppositie in een achterstand van vijf punten op koploper VollinGo. Gisteren was het thuis tegen SOMAS / Activia weer mis. Alleen in de derde set kon Volley Tilburg fors uithalen (25-13), in de andere werd het 18-25, 22-25 en 19-25 en dus 1-3 verlies.

Onderin de ranglijst lijkt de strijd voor een langer verblijf in de Eerste Divisie voor Peelpush 2 slecht af te lopen. Gisteren werd er weer verloren, nu waren ze niet opgewassen tegen Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN 2. Toen de nederlaag na drie sets een feit was (25-23, 25-16 en 26-24) konden ze nog een setje en een puntje meepakken. Maar dat zal wel niet toereikend zijn om de kloof van 12 punten naar de p/d plaats nog te dichten.

Nummer voorlaatst Inter Rijswijk hield twee punten over aan hun bezoek bij Merkala Zaanstad. Toen de vierde set begon stond Rijswijk op een voorsprong van 1-2 in sets (22-25, 25-14, 21-25) en waren er dus kansen om een goede slag te slaan. Dat ging niet door, Zaanstad dacht daar anders over en voorkwam dat met een 25-17 setwinst. In de beslissende vijfde set had Zaanstad de langste adem, met 15-13.

VC Olympia en Ledub waren twee sets elkaars gelijke. De 24-26 uit de eerste set werd opgeheven door de 26-24 uit de derde. Echter waren de andere twee sets met ruim verschil (16-25 en 19-25) voor de bezoekers uit Budel. Dus een 1-3 zege voor hen.