Set-Up ’65 (m) terug op het podium

VoV, 17-03-2019. 11:35 uur. De drie podiumploegen in de Eerste Divisie A bij de mannen hadden een vrije zaterdag, Keistad had doordeweeks al gespeeld en USV Protos en Focus4U Woudenberg hadden hun onderlinge duel al enige tijd geleden in het voren afgewerkt. Woudenberg zag zich gepasseerd door Set-Up en zakte naar de vierde plaats. Keistad en Protos bleven de nummers één en twee.

Springendal Set-Up ’65 en Axell Claims Sovoco vochten een spannende strijd met elkaar uit. Die pas na vijf sets beslist was. Toen er 0-2 in sets op het scorebord stond (na 20-25 en 17-25) moest de thuisploeg vol aan de bak om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte twee keer op het nippertje. Eerst met 25-23 en daarna met 26-24. In de vijfde set hadden ze op het eind één puntje meer verschil (15-12) en kon de 0-2 achterstand dus nog veranderd worden in een 3-2 zege.

Twee ploegen waren met 4-0 te sterk voor hun tegenstanders. Rabobank Orion Volleybal Doetinchem gunde Scylla geen setje, hetzelfde gebeurde bij VC Sneek tegen FOOX Olhaco. Daar hielden de Friezen alle punten zelf.

Orion behaalde een duidelijke overwinning en hield Scylla drie sets onder de twintig, één set kwamen ze tot aan de twintig. Ondanks slordige perioden bleef Orion wel steeds aan de goede kant van de score, Scylla kon bij fasen aansluiten, kwam echter aanvallend tekort om het Orion 2 erg lastig te maken. Mede door een stabiele passing haalde Orion de 4-0 (12, 17, 15, 20) binnen en is verzekerd van handhaving.

VC Sneek behaalde een 4-0 zege op Olhaco. Na de 2-0 voorsprong in sets warend e teams aan elkaar gewaagd. Het leek wel of de 25-9 nederlaag in de tweede set een wake – up call was voor Olhaco, in de derde werd het nipt 25-23 en in de vierde 27-25. De openingsset had Sneek al met 15-19 gewonnen.

De degradatiekraker tussen Hovoc en Avior liep niet goed af voor de bezoekers. Met een 3-1 nederlaag gingen zij huiswaarts. Met elf punten achterstand op de p/d plaats en nog drie wedstrijden te gaan lijkt hun lot bezegeld. Hovoc deed met de zege wel goede zaken. De 25-22, 25-23, 23-25 en 25-22 leverden de punten op voor een stijging naar de negende plaats. Ze zijn Olhaco en Scylla voorbij.