Zege Compaen, degradatie Next Volley

VoV, 17-03-2019. 11:38 uur.  In de Eerste Divisie B bij de mannen lijkt Compaen zijn draai zo naar het eind van het seizoen eindelijk gevonden te hebben. Nadat vorige week van Inter Rijswijk II werd gewonnen was er deze week een uitzege bij Slierecht Sport II. Acht punten in twee wedstrijden hielpen de zeerovers van Compaen goed op weg om uit de kelder van de ze Divisie te klauteren. In Sliedrecht waren ze drie sets in de finales niet een stukje effectiever, met 26-28, 23-25 en 24-26 pakten ze de sets, de derde verloren ze met 25-16. Maar daar zul je niemand meer over horen.

VC Wik won met 3-2 van EMD – Tooling. Daarvoor moesten ze wel een 0-2 achterstand wegwerken die met 21-25 en 16-25 op het scorebord gekomen was. Na 25-20 en 25-21 konden de partijen het lang niet eens worden over de afloop van de tiebreak. pas bij 18-16 had VC Wik de beslissende klap uitgedeeld, of het beslissende punt kado gekregen.

Velo, ook in de gevarenzone bivakkerend leed een 3-1 nederlaag bij VVU. 25-18, 20-25 en nogmaals 25-18 maakten 2-1 ins ets. Velo vocht voor de tiebreak en dat vechten hield aan tot 27-27 in de vierde set. Met twee scores voor VVU was de strijd gestreden. Eindstand 3-1.

Next Volley verloor in de  eerste set nipt (24-26) en liet het bezoekende VC Voerendaal in de tweede set alle kanten van de sporthal zien met een 25-10 zege. Dat konden ze niet nogmaals herhalen, sterker Voerendaal pakte de volgende twee sets met 20-25 en won dus met 1-3, Dit betekende voor de thuisploeg dat ze op onoverbrugbare achterstand kwamen van de p/d plaats en dus het volgend jaar in de Tweede Divisie uitkomen.

Inter Rijswijk II nam revanche op zichzelf voor de nederlaag vorige week tegen Compaen. Dat deden ze bij de buren van Compaen, bij Zaanstad II. Daar werd het 0-4 via de setstanden 18-25, 14-25, 19-25 en 12-25.

De topper tussen Peelpush (derde) en Banierhuis Taurus II (koploper) eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers uit Houten, die daarmee onbetwist aan de kop van de ranglijst blijven