Vizier op volleybal

 

Volop spanning bij duels WK clubteams

VoV, 28-11-2018. 7:51 uur. De wedstrijden in poule A bij het WK voor clubteams zorgden gisteren voor veel spanning. Totaal werden er in twee wedstrijden tien sets gespeeld, waarvan er zeven met twee punten verschil eindigden. Aan het eind van de avond was het Italiaanse Civitanova en het Russische Fakel Novy Urengoy zeker van de halve finale, zij hadden twee zeges op naam. Titel verdediger Zenit Kazan verloor, net als Skra Belchatow en zijn uitgeschakeld. Civitanova en Urengoy spelen nog voor de poulewinst tegen elkaar.

Civitanova vs Kazan was een clash tussen twee volleybalgrootmachten met in hun teams vele wereldsterren. In een zenuwslopende vijfde set ging de winst met 19-17 naar de Italianen. Voor het zover was had Kazan de eerste set met 20-25 gewonnen door onder andere aces en driemeter scores van 9-12 naar 9-15 van Ngapeth. Heel veel servedruk van hem en Mikhailov waren beslissend geweest.

Civitanova herstelde zich in set twee en won met 25-22, daarna volgden 24-26 en 25-23 als uitslagen. Civitanova kwam in de tiebreak met 10-14 achter, Kazan kreeg het winnende punt echter niet gescoord en ging tenslotte met 19-17 de boot in. Ngapeth, even wennen maar hij speelt voor Kazan, werd met 22 punten topscorer van de partij. Met 32 om 42 scores voor de tegenpartij was er een forse foutenlast bij beide teams.

Bij Fakel Novy Urengoy vs Skra Belchatow kwam de Poolse ploeg met 0-2 in sets voor (23-25, 27-29). In de derde set gingen ze met 12-18 aan de leiding voordat het wedstrijdbeeld omsloeg.  De Russen  overleefden een matchpoint en met 30-28 sleepten ze er een vierde set uit en na  de 25-21 in die vierde zelfs een tiebreak, die ze met 21-19 wonnen. Egor Kliuka werd met 28 punten topscorer van de partij. De foutenlast was met 40 om 37 weer imposant.

Na 2 uur en 40 minuten, en record bij het WK voor clubteams, was de wedstrijd beslist. Ook de lengte de twee gespeelde tiebreaks was een record. Die duurden een half uur. En nu we het toch over records hebben, de totaal 248 punten bij Fakel vs Skra waren de meeste in een wedstrijd die er ooit bij een WK voor clubteams werden gescoord.

De stand in poule A na twee duels met vermelding aantal wedstrijden, aantal gewonnen en behaalde punten: Civitanova 2-2-5, Fakel 2-2-4, Kazan 2-0-2, Skra 2-0-1.

Voor vandaag staan in poule B op het programma:

  • Sada Cruzeiro Contagem (Brazilië) vs Diatecx Trentino (Italië) en
  • Khatam Ardakan (Iran) vs Asseco Resovia Rzeszow (Polen)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.