Vizier op volleybal

 

Voltena deelt klappen uit en incasseert ze

VoV, 05-11-2018. 9:34 uur. Met twee mooie winstpartijen op zak wist IMS/Voltena vorige week weer een ronde verder te komen in de bekercompetitie. Een zeer knappe prestatie waarmee de meiden vol goede moed de trainingsweek zijn gestart om deze zaterdag in een thuiswedstrijd weer te kunnen schitteren tegen Dros-Alterno dames 2.

Deze week begon echter met het vervelende nieuws dat de Libero Yvette Timmermans een zware knieblessure heeft waardoor ze voor langere tijd uit de running is. Een nare klap, maar zij zal door het team worden ondersteund in haar revalidatie!

De meiden van IMS/Voltena wisten afgelopen weken de eerste twee thuiswedstrijden te winnen en ook in de oefenreeks werd al gewonnen van Dros-Alterno. Alleen dit resultaat biedt nog geen garantie dat ook deze wedstrijd zal worden gewonnen door de thuisploeg.

Vanaf het startsignaal werd geconcentreerd gespeeld.  Af en toe was er zelfs sprake van overconcentratie waardoor er geen echte afstand kon worden genomen. Tegen het einde van deze eerste set ging het fout aan de kant van het thuisspelend team. Middenspeelster Mexime van Driel heeft noodgedwongen de wedstrijd moeten staken.

Momenteel worden de handen in elkaar gevouwen voor hoop op een goede afloop. Met de schrik in de benen, staat IMS / Voltena als team op en weet de eerste set binnen te slepen (25-22).

In de tweede set leek de thuisploeg feller te spelen waarbij de (service)druk naar de overkant werd opgevoerd. De pass liep goed waardoor de aanval via mooie sets kon worden bediend.  In sneltreinvaart werd de tweede set binnen gehaald (25-12).

Wat spannender leek het te worden in de derde set waarin het even gelijk op ging. IMS / Voltena voerde de druk nogmaals op en maakte het verschil door foutloos te spelen. Dit niveau werd tot het einde van de set vastgehouden en met een verdienstelijke 25-14 was het wel duidelijk dat het thuisteam de sterkste van dit duel was.  Na de wedstrijd wordt zoals gewoonlijk het thuispubliek bedankt door de speelsters. Zonder hen was dit festijn niet mogelijk!

Met deze winst op zak weet IMS/Voltena aanhoudend thuis ongeslagen te blijven, maar is het team nog hongeriger om de eerstvolgende uitwedstrijd ook te winnen!

Zaterdag de 10e van november wordt er gespeeld om 15.30 in Huizen tegen Prima Donna Kaas, wie weet zeggen we daar ook na afloop CHEESE…

Op de teamfoto kan door de onfortuinlijke geblesseerden toch nog een lach op de gezichten worden getoverd, waarna er weer snel hersteld zal worden.

gh @ VoV, verslag Maxime van Ass, foto  Maurice van Ass.