Peelpush wint van WSV en van zichzelf

VoV, 05-11-2018. 10:03 uur. De derde thuiswedstrijd van het seizoen ging tegen WSV, dit seizoen gepromoveerd en dus net als Peelpush een nieuwkomer in de Topdivisie. Beide ploegen ook met blessures, waar WSV deze week meldde dat een van hun passer lopers helaas voor lange tijd buiten spel staat is de situatie bij Peelpush inmiddels dat van de 13-koppige selectie, vier speelsters niet inzetbaar zijn en één speelster beperkt inzetbaar is.

Vorige week tijdens de twee met 3-0 gewonnen bekerwedstrijden,  was al het devies om proberen de volgende ronde te bereiken met zo min mogelijk energieverspilling en zo veel mogelijk rust voor diverse speelsters. Middels de snelst mogelijk manier is dit in zes sets wonderwel gelukt. Maar vandaag was het wederom noodzakelijk de selectie aan te vullen uit Dames 2 en 3, met dank aan Maud en Ayla.

Slowstarter Peelpush begon zeer matig aan set 1. Halverwege de set een 7-12 achterstand, WSV speelde degelijk maar ook niet echt goed, het waren met name de vele eigen fouten en ook de serve liep erg wisselvallig. Via 11-18 en 13-20 leek een set verlies aanstaande. Peelpush rechte echter de rug en via twee goede serveseries, dubbele wissels en, eindelijk, geconcentreerd spel werd de achterstand verkleind. Op 19-22 wist Peelpush de tegenstander onder druk te houden en met 25-22 set 1 toch nog binnen te halen.

Set 2 werd gelijk goed gestart en een beter Peelpush had de controle over de wedstrijd weer in eigen handen genomen. Via een 25-18 een duidelijke 2-0 voorsprong. Op de tribune werd al rekening gehouden met een obligate 3-0 overwinning, “gewoon” even de concentratie vasthouden.

Set 3 begint dan ook goed en via een 8-3, 11-7 en 12-9 voorsprong lijkt er verder niets aan de hand. Gaat het wellicht te makkelijk, want opeens komt de klad in het spel en wordt WSV weer in de wedstrijd geholpen. Peelpush is het opeens totaal kwijt en geeft de tegenstander hoop om hier toch met een beter resultaat weg te gaan. WSV krijgt weer geloof in eigen kunnen, verdedigd zeer sterk en ineens staat het 13-17. Via 15-20 wordt het 18-25 en staat het dus, volledig onnodig, 2-1 in sets.

Peelpush speelt een moeizame wedstrijd en haalt niet het niveau dat van een topper in de topdivisie verwacht mag worden. Set 4 vind wel een herstel plaats maar het blijft moeizaam lopen. WSV staat sterk te verdedigen en weet op miraculeuze wijze sommige lange rally’s naar zich toe te trekken. Het gaat aanvankelijk gelijk op, WSV trekt even een gaatje op 9-13, maar dat wordt weer snel gedicht en op 18-18 is Peelpush sterker in de big points en pakt de set met 25-22.

Ondanks een matige wedstrijd is het een verdiende overwinning, maar het spel, de energie en beleving moeten absoluut naar een hoger niveau om in deze lange race in de topdivisie aan het einde van de competitie mee te kunnen doen om de bovenste plek.

Vooralsnog op plek 2 met één punt achterstand op Donitas (Groningen). Reden genoeg om weer te tokken in het Rabo Sportcafé. Volgende week zondag om 15:30 wederom een thuiswedstrijd tegen de “andere” Groningse studentenvereniging “IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles”.

gh @ VoV, verslag en foto via Noa Klerckx, Peelpush Dames 1.