Vizier op volleybal

 

Voltena MA bij beste acht van Nederland

VoV, 18-02-2018. 6:25 uur. Zaterdag 17 februari hebben de A meiden van volleybalvereniging Voltena een unieke prestatie geleverd. Voor het 4e opeenvolgende jaar hebben ze zich geplaatst voor de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (het NOJK). Deze prestatie werd geleverd in Gouda, waar de halve finales van dit kampioenschap werden gespeeld. Voltena was ingedeeld in een poule met Kalinko uit Den Haag, Vollingo uit Gouda, Prima Donna Kaas uit Huizen en Dinto uit Warmenhuizen.

Al deze tegenstanders waren een prooi voor de A meiden van Voltena, waarna in de kruisfinale de nummer 2 van de andere poule, Halley uit Wehl (Gelderland) de tegenstander was. De winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor de finale van het Nederlands kampioenschap.

Voltena liet er die wedstrijd geen gras over groeien en liet geen spaan heel van de tegenstander. Met 25-8 en 25-11 lieten de meiden van Voltena de tegenstander uit de Achterhoek alle hoeken van het veld zien. Door deze overtuigende zege plaatsen zij zich voor de finale van het Nederlands kampioenschap welke op 31 maart gehouden wordt. De plaats van handeling wordt op een later tijdstip nog bekend gemaakt.

Deze prestatie laat zien wat er allemaal bij Voltena mogelijk is. De meiden hadden zaterdag een slogan meegekregen: “Het echte geheim van succes is enthousiasme”. En dat hebben de meiden ten volle waargemaakt.

gh @ VoV, verslag en foto via Jori Colijn, Voltena.