Vizier op volleybal

 

Voltena thuis onderuit tegen VC Sneek.

VoV, 16-01-2022. 6:22 uur. Voltena is er niet in geslaagd om thuis tegen VC Sneek voor een verrassing te zorgen. De gasten uit Friesland namen een 0-3 zege mee huiswaarts. Via de setstanden 18-25, 22-25 en nogmaals 22-25.

Aanvallend ontliepen de ploegen elkaar niet zo veel (32 om 33). Sneek haalde het voordeel uit de serve (+2) en de blokpunten (+6), ook in de foutenlast gaven ze een viertal punten minder weg. Anlène van der Meer werd met 14 punten de topscorer van de partij, bij Voltena kreeg Rianne Stok de meeste punten achter haar naam (totaal 11)

De wedstrijd kende vele mooie lange rally’s waarbij Voltena eens te meer bewees verdedigend van wanten te weten. Maar ook was er het terechte strenge regiem van eerste scheids Gerard Broekema, die vond dat de spelverdeling van de thuisploeg meerdere keren niet door de beugel kon, hetgeen voor makkelijke punten voor de gasten zorgde.

Voltena had een minder goede start en kwam vlot op een ruime achterstand (1-5, 2-10), waardoor het meteen in de achtervolging moest. Julia Kee en Sarah van Esch (ace) wisten het verschil bij 8-14 tot zes punten te reduceren, na de Voltena time out op 11-18 scoorde Silke van der Giessen met een snelle mid combinatie de 12-18. Julia Kee liet even later de 16-21 noteren en Lynn van Mill kon het verschil bij 18-23 op vijf punten houden. Anlène van der Meer zette Sneek op setpoint, een lobje van Raïsa Schoon belandde daarna net buiten de lijnen voor de 18-25 eindstand.

In de tweede set veranderde Voltena een 3-6 achterstand met scores van Silke van der Giessen, Sarah van Esch, Julia Kee en Rianne Stok in een 7-6 voorsprong. Voor het eerst in de wedstrijd stond Voltena voor, Sneek ging de time out in, waarna Anlène van der Meer de stand naar 8-9 sloeg, een korte serve van Sarah van Esch maakte 11-9. Via Roos van Wijnen pakte Sneek bij 12-13 weer de voorsprong, waarop Voltena de time out inging.

Dat betaalde zich uit, drie punten op rij zorgden voor 15-13, en vervolgens bleven de teams elkaar via de side out in evenwicht houden, waarbij mid Rixt van der Wal met rake klappen vanaf de midpositie Sneek keer op keer op gelijke hoogte bracht. Twee kadootjes van Voltena (foutserve en netfout) gaven Sneek het 19-20 voordeel, en in de periode daarna waren de fouten beslissend voor de 20-23 tussenstand. Nynke Oud serveerde Sneek met een ace naar setpoint bij 20-24, Lynn van Mill kon de serve terughalen (21-24). Een technische fout en een netfout tekenden voor de 22-25 eindstand.

In de derde set forceerde VC Sneek het verschil na de 9-9 gelijke stand. In twee servebeurten liepen ze uit naar 10-17, waarop Voltena voor de tweede keer de time out inging. De 007 melodie die in die pauze uit de boxen galmde zou het killer instinct bij de thuisploeg moeten aanwakkeren, maar dat ging helaas niet op. Wel werd de foutenlast fors, met name VC Sneek gaf na de 10-17 totaal nog acht kadootjes weg. Maar compenseerde dat met voldoende eigen scores. Voltena kwam terug naar 16-18, Henriëtte ter Steege haalde haar ploeg bij 20-23 en 21-24 nog naar de zijlijn. Met een ace van Anique Tavenier kwam Voltena vervolgens op 22-24, voordat Anlène van der Meer een eind aan de set maakte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Voltena.