Vizier op volleybal

 

Voor Donitas D1 is 14 april maar 14 april

VoV, 19-04-2018. 8:26 uur. Het is zaterdag 14 april 2018. 14 april is de 104e dag van het jaar. In een schrikkeljaar zou het de 105e dag zijn. Op 14 april hebben er in de geschiedenis een aantal grootse gebeurtenissen plaatsgevonden. In 1912 bijvoorbeeld, voer de Titanic vlak voor middernacht tegen een ijsberg, wat grote catastrofale gevolgen had. In 1929 wordt de eerste Grand Prix Formule 1 van Monaco gereden. In 1950 wordt de DAF – fabriek in Eindhoven geopend en in 1969 kunnen kijkers van buiten de Verenigde Staten vanaf 14 april ook kijken naar de uitzending van de jaarlijkse Oscaruitreiking.

Op 14 april 2018 zou ook een grootse gebeurtenis gaan plaatsvinden. OBEG Donitas dames 1 zou hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen hebben. De laatste thuiswedstrijd met onze toppers Dienke ‘Mieneke Diedema’ Miedema en Martine ‘Carport Tinus’ Stevelink. En ook de laatste thuiswedstrijd met ons vaste coachtrio Cees, Henny & Wout. Een dag om appeltjes te schillen dus! Vorige wedstrijd hebben we in Utrecht met 3-2 verloren. Door onze yell te veranderen van hee Pizza naar hee Appel en keihard te knallen zouden we die punten wel even meepakken.

Zo gezegd, niet zo gedaan. Het was niet onze wedstrijd, we hebben 3-1 verloren en we gaan er geen woorden meer aan vuil maken. Na de wedstrijd hebben we alvast een mini afscheid gehouden voor Dienke en Martine. We gaan jullie vreselijk missen volgend seizoen! We kregen van Henny officieel de opdracht om ons verdriet te gaan verdrinken, dus in dit geval was het wel zo gezegd, zo gedaan. De pitchers kwamen op tafel en we hebben de resterende energie eruit gedanst, net als de meiden van VV Utrecht, die het ook laat hebben gemaakt in Groningen.

In ieder geval bedankt thuispubliek! Bedankt Dienke en Martine! Bedankt Cees, Henny en Wout! Bedankt alumnitaters! Bedankt meiden van de Meeuwen voor het ballenrollen! Volgende week gaan we voor de laatste keer dit seizoen shinen tegen PDK Huizen en hopen we het seizoen mooi af te sluiten met zijn allen.

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.