Vizier op volleybal

 

Voor IMS-Voltena D1 start nieuwe seizoen

VoV, 09-09-2018. 12:32 uur. Maar liefst drie seizoenen achter elkaar werden zij kampioen, via regiodivisie, tweede divisie en eerste divisie spelen de meiden van IMS Voltena Dames 1 nu Topdivisie.

Het nog steeds zeer jonge team, voornamelijk gevuld met tieners, maakte de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door. Het is een uniek team, de spelers trainen en spelen ook allemaal op hoog niveau op het zand. Het zand is hierbij de samenbindende factor, dat deze spelers ook in de zaal bij elkaar bracht om zo wekelijks competitiedruk te kunnen ervaren, en in de winterperiode met elkaar te kunnen trainen.

Dat deze aanpak, met als drijvende krachten trainer Debora Kadijk en organisator René van der Giessen, ook in de zaal tot grote prestaties leidt, was geen doel op zich, maar komt voort uit de inzet en motivatie van de speelsters zelf. Een mooi gegeven, en wie zegt dat zand en zaal niet samen kunnen?

Het team van afgelopen seizoen is volledig bij elkaar gebleven. De selectie bestaat uit speelsters die allemaal zelf zijn opgeleid, er zijn geen spelers van buitenaf aangetrokken. Het begeleidingsteam bestaat komend seizoen, naast de bovengenoemde mensen, uit trainer-coach Jo Rullens, assistent trainer Astrid van der Lee en verzorger Wendy Tavenier.

De eerste oefenwedstrijden, tegen Laudame Financials VCN Dames 1 en VC Dynamo Apeldoorn Dames 1, werden winnend afgesloten. Komend weekend speelt het team in Groningen een vierkamp bij Donitas. De eerste competitiewedstrijd van IMS Voltena Dames 1 is op zaterdag 22 september a.s. om 16.30 uur in Sporthal De Crosser in Werkendam. Er wordt dan gespeeld tegen VC Dynamo Apeldoorn Dames 1.

gh @ VoV, tekst René van der Giessen, foto Jill Weeda.