Nipt verlies Hands-Up in voorronde beker

VoV, 09-09-2018. 12:22 uur.  De mannen uit Berlicum zagen eind vorig seizoen trainer Rogier Veltrop kiezen voor zijn studie, het stokje is overgenomen door Gerard Koeman. Nieuw in het team zijn passer-loper Pim van den Heuvel en alleskunner Duco Fronik. Zij complementeren het team wat dit jaar wederom uitkomt in de tweede divisie D.

Op zaterdag 8 september stond de eerste echt test voor het vernieuwde Hands-Up Heren 1 op het programma. Hands-Up mocht aantreden in de voorronde van de nationale beker tegen Focus4U Woudenberg Heren 1, uit de eerste divisie.

Met Thomas van der Maas als libero, vanwege de afwezigheid van Rik Kamminga, startte de wedstrijd gelijkwaardig.  Door de sterke passing konden alle aanvallers bediend worden en ging de eerste set gewonnen met 25-22. De tweede set liet hetzelfde beeld zien, maar bij the big points gaf Hands-Up ditmaal niet thuis. Deze set werd met 23-25 verloren.

Deze klap kwam Hands-Up niet te boven in set nummer drie. Het thuisspelende team zakte in elkaar en wist maar 15 punten te behalen. De vierde set liet een tegengesteld beeld zien, waarbij Hands-Up veruit de betere partij was. Met 25-17, zorgden zij voor een beslissende set in deze spannende wedstrijd.

De kantwissel in deze beslissende set kwam bij 7-8 voor de bezoekers, de wedstrijd bleef in evenwicht bij een stand van 10-10. De gasten uit Woudenberg zagen zich gelukkig met tweemaal een netservice en scoorden vijf punten op rij.

Trainer Koeman keek terug op een goede wedstrijd, waarbij het dubbeltje beide kanten op had kunnen vallen. “Deze wedstrijd laat zien dat we het kunnen en geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Op 22 september speelt Hands-Up Heren 1 hun eerste competitie wedstrijd om 14.30 uur in en tegen Tilburg.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands – Up Heren 1. Foto jan van den Noort.