Vizier op volleybal

 

Voorbereiding DeVoKo op nieuwe seizoen

VoV, 27-08-2021. 8:32 uur. Timex/ DeVoKo is ook alweer enige tijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin de ploeg van trainer-coach Johan Booyink zal uitkomen in de Eerste Divisie. De Nevobo honoreerde namelijk het verzoek van de Denekampers om naar de Eerste Divisie te mogen promoveren, waarmee ze dus terug zijn op het niveau dat vele jaren hun basis was. De eerste oefenduels zijn inmiddels ook gespeeld (vs. Rivo en Dynamo Tubbergen), ondanks dat de selectie vanwege vakanties nog niet compleet was.

De DeVoKo dames1 selectie kent wat wijzigingen ten opzichte van het vorig seizoen. Maud Olde Dubbelink en Judith Postel zijn wegens studie gestopt en Milou Reinink en Aniek Wilderink doen een stapje terug naar een lager team. Uit Dames 2 werden Ruth Monnikhof, Guusje Leus en Hieke Veelders aan de eerste selectie toegevoegd en last but not least keerde Lotte Kuipers van het Groningse Veracles terug op haar oude DeVoKo nest.

DeVoKo gaat dit weekend in Schaijk op trainingsweekend en speelt dan oefenwedstrijden tegen VoCASA2 en Havoc Haps. Volgende week zaterdag, 4 september vanaf 10:30 uur, volgt dan in de Denekampse Dorper Esch een Topdivisie/ Eerste Divisie toernooi, waarover we volgende week nog nader zullen berichten, met deelname van:

  • Poule A: Apollo 2, DeVoKo en VC Zwolle 2
  • Poule B: Dynamo Tubbergen, WVC Volley en VoCASA2
  • Poule C: Rivo, Sudosa-Desto 2 en Donitas.

Op zaterdag 11 september is er dan nog een driekamp met VoCASA2 en Wevo in Denekamp, waarna de ploeg er op 18 september klaar voor de competitiestart moet zijn. Dan is het sterke Halley uit Wehl de eerste tegenstander.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Johan Booyink, trainer-coach DeVoKo dames 1. Foto Jan van den Noort.