Vizier op volleybal

 

Voorbeschouwing op weekend duels Eredivisie (v)

VoV, 18-11-2022. 5:41 uur. Na de doordeweekse wedstrijden in de Eredivisie dames staat er voor aanstaande zaterdag weer een vol programma op de planning. Bovendien zijn Sliedrecht Sport en Apollo 8 volgende week nog actief in Europese toernooien, dus voor beide teams zijn het wel hele drukke tijden.

Dinsdag was er een 0-3 nederlaag van Apollo vs. Sliedrecht Sport in Borne en op woensdag won VC Zwolle met 3-2 van Sudosa-Desto, nadat ze met 0-2 hadden achtergestaan. Donderdagavond leed FAST zijn zevende nederlaag. VV Utrecht bezorgde hen die met 3-0 en Eurosped, dat maar uitwedstrijden blijft spelen, verloor gisteravond in Meijel van Peelpush. Met 3-0.

Voor zaterdag heeft Eurosped alweer een uitwedstrijd, dan worden ze in Sneek verwacht. Zou het een beetje een beladen wedstrijd zijn, gezien het feit dat Jeffrey Scharbaai, die nu bij Eurosped langs de lijn staat, vorig seizoen nog bij Sneek trainer/ coach was en waar hij voortijdig opstapte? Beladen of niet, beide teams willen natuurlijk winnen. VC Sneek won er twee van de laatste vijf, Eurosped één.

De wedstrijd tussen VV Utrecht, dat vijf zeges op rij boekte, en SV Dynamo, dat in de laatste drie wedstrijden ongeslagen bleef, is een heel mooi affiche. Dynamo is vierde, Utrecht tweede. Dynamo heeft een jonge enthousiaste ploeg, VV Utrecht heeft meer ervaring in de selectie maar dat wil niet zeggen dat ze minder enthousiast zijn. In principe kan VV Utrecht de titel virtueel koploper in bezit blijven houden.

VC Zwolle toonde enorme veerkracht afgelopen woensdag door een 0-2 achterstand te veranderen in een 3-2 zege, met een score van 15-2 in de tiebreak. Zaterdag hebben ze thuisvoordeel tegen Peelpush, dat eerder tegen Sliedrecht Sport en VC Sneek via vijfsetters aantoonde geen enkel respect te hebben voor resultaten uit het verleden of de positie op de ranglijst. En ze zullen zich dus ook over de veerkracht van Zwolle niet druk maken, maar meer kijken naar de gang van zaken in de sets die Zwolle verloor. Wat was daar hun zwakte?

Voordat Apollo 8 naar Portugal vliegt voor hun Challenge Cup duel met de Portugese kampioen FC Porto is eerst Voltena nog te gast in de Veste. Met zeges tegen Sneek, Peelpush en FAST heeft de middenmoter laten zien thuis een sterke partij te kunnen neerzetten, uit waren ze tegen Sudosa-Desto minder succesvol. Daar staat tegenover dat Apollo 8 thuis tegen VV Utrecht en Sliedrecht Sport ook niet aan de goede kant van de score bleef.

Sliedrecht Sport krijgt debutant Sudosa-Desto op bezoek. Sliedrecht won afgelopen dinsdag in Borne van Apollo, Sudosa verloor woensdag in Zwolle. Of zij de mentale tik van voorstaan met 0-2 en dan nog kansloos verliezen een plaatsje hebben gegeven, zal nog blijken.

De stand na de wedstrijden van gisteravond is:

  • 01> Sliedrecht Sport 7-17
  • 02> VV Utrecht 6-15
  • 03> Apollo 8 7-13
  • 04> Dynamo Apeldoorn 5-12
  • 05> Sudosa-Desto 7-10
  • 06> Voltena 5-9
  • 07> en 08> VC Sneek en Peelpush 6-9
  • 09> VC Zwolle 6-5
  • 10> Eurosped 6-3
  • 11> FAST 7-0

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.