Vizier op volleybal

 

Voorbeschouwing Eredivisie weekend mannen

VoV, 18-11-2022. 16:22 uur. De eerste 8 wedstrijden in de Eredivisie bij de mannen zitten erop. Meer dan één derde van de wedstrijden in het reguliere seizoen is gespeeld, en we kunnen wel stellen dat in die peridode twee teams positief hebben verrast. VC Limax en SSS Barneveld hebben tot nu in de stand Orion en Lycurgus, toch toppers uit voorgaande jaren, achter zich gelaten.

Daarbij moeten we wel memoreren dat SSS tot nu alleen nog maar tegen Lycurgus speelde (2-3 winst in Groningen) en dus de krachten nog niet heeft gemeten met Orion en Dynamo. Tegen die twee teams spelen ze in hun eerste twee volgende wedstrijden en dan wordt ook duidelijk in hoeverre de stand ‘vertekend’ is. Tegen Dynamo zal tevens duidelijk worden of de ploeg uit Apeldoorn zich heeft hersteld van de nederlaag van vorige week.

  • Om 19:30 uur. SSS vs. Dynamo in de Meerwaarde te Barneveld.

VC Limax, de nummer twee in de stand met drie punten achter koploper Dynamo, reist naar Ede waar TTP de tegenstander is. VC Limax heeft alle topteams al gehad. Ze verloren van Dynamo en Lycurgus en wonnen van Orion en SSS. Dan zou eigenlijk TTP, dat met 3 punten op de 11de plaats staat, niet een probleem moeten zijn.

  • Om 16:00 uur TTP vs. VC Limax in de van der Knaaphal in Ede

Lycurgus en Orion hielden het Nederlandse mannenvolleybal deze week in de CEV en Challenge Cup met hun thuiszeges.

Zaterdag speelt Orion bij hekkensluiter ZvH en wordt verwacht dat de ploeg uit Doetinchem gewoon de volle buit mee naar huis neemt. Lycurgus reist naar Capelle en ook daar lijkt een zege voor de ploeg uit Groningen de meest logische voorspelling. Maar wie weet, wellicht hebben ZvH en VCN nog een verrassing op de plank liggen. Een soort van black saturday aanbieding voor henzelf.

  • Om 19:30 uur ZVH vs. Orion in Zwanla in Zevenhuizen
  • Om 20:30 uur VCN vs. Lycurgus in Oostgaarde in Capelle aan den IJssel.

Debutant PDK Huizen staat met 8 punten uit 8 wedstrijden op de 8ste plaats. Driemaal een 8 vormt het getal 888 dat vaak wordt gezien als de tegenhanger van het getal van het beest. Waarbij het om beeldspraak gaat. Uiteraard. Laten we het in volleybalverband maar op de tegenstander houden. De driemaal 8 is in ieder geval meer zeggend dan 8 wedstrijden, 6 punten en de 10de plaats, de cijfers die bij tegenstander VoCASA horen.

  • Om 20:00 uur. PDK vs. VoCASA in Sporthal Wolfskamer in Huizen.

In de laatste twee wedstrijden lukte het Taurus niet om een setje te winnen. Tegen Dynamo en SSS bleven ze met lege handen. Tegenstander Sliedrecht Sport verloor op 16 oktober voor het laatst, daarna waren er tegen VoCASA, PDK, TTP, VCN en ZvH (allemaal teams uit het rechter rijtje) overwinningen in drie of vier sets, die steeds de volle buit opleverden. Taurus staat bovenaan in het rechter rijtje, of die ook aan deze reeks toegevoegd kan worden?

  • Om 20:00 uur Taurus vs. Sliedrecht Sport in de Kruisboog te Houten.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.