Sudosa-Desto verliest na 0-2 voorsprong bij Zwolle

VoV, 18-11-2022. 16:53 uur.  Woensdagavond reisden de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto af naar Zwolle om daar hun tweede uitwedstrijd op rij te spelen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat kwam sterk naar voren in de eerste set. Zo maakten ze allebei hun punten met harde aanvallen en kill-blocks maar deze werden ook afgewisseld door kleine foutjes. Toch wist Visser Assen/Sudosa-Desto deze eerste set met 24-26 naar zich toe te trekken.

De tweede set was voor het publiek ook een waar spektakel. Beide teams lieten hun kwaliteiten zien, kill blocks, harde aanvallen en aces werden met elkaar afgewisseld. Wederom was het close maar ook deze set werd gewonnen door de dames uit Assen. Dit keer met 23-25.

Vanaf de derde set begon het wat te rommelen, de dames van VC Zwolle Topvolleybal wisten kracht te halen uit hun strakke service en konden precies de gaten in de verdediging van de Assenaren vinden. Er werd hard gevochten om diezelfde druk bij de tegenstander te leggen.

Ondanks een paar harde aanvallen door het midden en het harde werken van de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto werden set 3 en 4 werden overtuigend door Zwolle gewonnen. Dit betekende dat het publiek waar voor hun geld kreeg en dat er een 5e set gespeeld zou worden.

Het fluitsignaal klonk en vanaf het eerste punt zat Zwolle er boven op, met een uitstekende service serie wist Zwolle de druk op te voeren en deze set snel naar zich toe te trekken. Een 3-2 winst voor VC Zwolle Topvolleybal betekent de dat er slechts 1 punt mee ging naar Assen. Dit zet Visser Assen/Sudosa Desto met 10 punten uit 7 wedstrijden op een 5e plek op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag zal het team uit Assen afreizen naar Sliedrecht om daar de koploper te treffen. Deze wedstrijd is wederom te volgen via volleybal.nl

gh @ VoV, persbericht van Annelien Alons, P-R Eredivisie Sudosa-Desto. Foto Rudy Biekart.