Eurosped blikt terug en vooruit.

VoV, 18-11-2022. 17:00 uur. Na een lange rit richting het zuiden waren we afgelopen donderdagavond aangekomen in het Limburgse dorpje Meijel voor de wedstrijd tegen Peelpush. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de nodige koffietjes gedronken en was de wedstrijd playlist in de kleedkamer weer te horen in sporthal De Körref. Het gevoel en de teamspirit in het team zat goed en we hadden er zin in. Tijdens de warming-up werd het goede gevoel doorgetrokken op het veld waarna we helemaal klaar waren voor het eerste fluitsignaal.

Peelpush wist serverend druk te leveren op onze pass waardoor we deze set al snel tegen een achterstand moesten knokken. Aanvallend hebben we elkaar geprobeerd te helpen, maar dit bleek niet genoeg te zijn. De eerste set werd dan ook met 25-16 gewonnen door Peelpush.

We wisten waar het in set 1 misging en zagen set 2 als een nieuwe kans. Ook in deze set stonden we passend onder druk. Door een aantal goede serve series wisten we het Peelpush nog moeilijk te maken en boden we weerstand. Helaas was de weerstand niet genoeg om deze set te winnen. Met een stand van 25-20 ging de 2e set naar Peelpush.

In set 3 kwamen we op voorsprong en gaf dit goede moed voor het verloop van de wedstrijd. Peelpush kwam terug tot een gelijke stand. Het lukte om weer een paar punten los te komen, maar wederom kwam Peelpush weer bij. Aanvallend hadden we het lastig om ballen om de grond te krijgen, terwijl dat voor Peelpush helaas erg gemakkelijk ging. Hierna lukte het ons niet om nogmaals de voorsprong te pakken en was het Peelpush die de 3e set met 25-17 won en daarmee de wedstrijd besliste.

Vooruitblik VC Sneek – Team Eurosped: Na afgelopen donderdag gespeeld te hebben tegen Peelpush (zie verslag hierboven), mogen we het zaterdag opnemen tegen de Friezinnen uit Sneek. Voor onze hoofdcoach Jeffrey Scharbaai is het geen onbekend terrein. Na 2 seizoenen in Sneek is hij weer terug bij Team Eurosped in het mooie Vroomshoop.

Aangezien de voorbereidingstijd voor de wedstrijd kort is, hebben we na de wedstrijd tegen Peelpush de focus al snel gelegd op Sneek. We hebben 1 training om orde op zaken te stellen en om te laten zien dat wij goed volleybal kunnen spelen.

VC Sneek is een mix van geroutineerde speelsters en jong talent die dit seizoen heel ver kunnen komen. Voor ons is dit geen wedstrijd onder de noemer dat we die moeten winnen maar het is er zeer zeker één die we willen winnen. Blokkerend, serverend en passend is het een hele goede ploeg waar wij prima tegen kunnen spelen maar dan moet wel alles kloppen.

De voorbereiding is kort maar effectief en we zullen er alles aan doen om het Sneek zo moeilijk mogelijk te maken. We zullen onbevangen de wedstrijd benaderen en vrij uit spelen om voor ons het hoogst haalbare resultaat neer te kunnen zetten. Zaterdag 19 november a.s. begint om 20:00 uur de strijd om de winst van de wedstrijd in de Sneker Sporthal. Ben je niet in de gelegenheid te komen, zijn we altijd via de live-stream te volgen.