Voorronde nationaal bekertoernooi (v)

VoV, 09-09-2018. 7:44 uur.  Voordat de competitie op 22 september weer in alle hevigheid losbarst wordt er door de divisies lager dan de Topdivisie eerst nog de voorronden en eerste ronde van het nationale bekertoernooi gespeeld. Het bekertoernooi begon afgelopen week met een aantal doordeweekse wedstrijden en kreeg gisteren een vervolg. Voor de diverse poules waren dat de wedstrijden:

Koffievoordeel.nl / Sudosa – Desto vs Flash Veendam werd afgelopen donderdag een ruime 3-0 zege voor de ploeg uit Assen. Flash bleef per set op 15, 14 en 10 puntjes steken.  In poule A spelen VC Bolsward, Bejo/Dinto,  DBS Balk en koffievoordeel.nl /  Sudosa – Desto volgende week tegen elkaar.

Rosstars vs Hake Tjoba,  In Rossum (Overijssel) was de thuisploeg met 3-1 te sterk voor de gasten. De ploeg van trainer coach Muis won nog wel de eerste set (17-25), maar had het daarna twee sets (25-14, 25-12) erg moeilijk. Het herstel in de vierde set was niet genoeg (25-22) om nog een tiebreak af te dwingen. Rosstars speelt dus volgende week weer in het bekertoernooi. Dan zijn DeVoKo, Krekkers en Wevo de tegenstanders.

SOMAS Activia vs Lutheria. Drie sets waren de teams goed aan elkaar gewaagd. De gasten uit de Lutte herstelden zich prima van de 25-20 nederlaag in de eerste set, door met 23-25 de stand gelijk te trekken.  Activia kwam door 25-22 op 2-1 en blijkbaar was het toen op bij de gasten. De vierde set eindigde in 25-14.  SOMAS / Activia gaat dus door. Zij spelen volgende week in Eibergen. Daar zijn ook Boemerang, VCV Varsseveld en Pegasus.

HLB van Daal vs Kraftwell Symmachina Roosendaal  eindigde in een 0-3 zege voor de gasten uit Roosendaal. Na de 24-26 en 18-25 kon de thuisploeg het spannende houden door de derde set met 25-17 voor zich te beslissen. Een tiebreak zat er echter niet in. De bezoekers wonnen de vierde set met 21-25. En zij gaan door naar poule E met onder andere Ledub en VC Velden.

Taurus vs Eetcafé ‘t Centrum Thor was in drie sets beslist. Alleen in de tweede set was het spannend, die werd door de gasten met 25-27 gewonnen. En omdat er maar drie sets waren, is het logisch dat ook de andere twee naar hen gingen. Met 18-25 en 14-25.  In De Meerwaarde te  Barneveld  bindt Thor volgende week de strijd aan met SSS, VTC Woerden en VC Wik.

Armixtos vs Pharmafilter US D2 was de Amsterdamse derby voor een plaatsje in het hoofdtoernooi. De thuisploeg bleef met 3-2 aan de goede kant van de score. De 2-1 voorsprong in sets kon pas via 15-09 in de tiebreak in wedstrijdwinst veranderd worden. In poule H gaat Armixtos het opnemen tegen Irene, Merkala Zaanstad en Spaarnestad.

Leython vs Spivo werd ook een vijfsetter, waarbij de winst uiteindelijk voor de thuisploeg was. Maar voor het zover was, waren er wel vier lange sets gespeeld. Met 23-25, 25-22, 18-25 en 25-23 kwam de stand op 2-2 in sets, de 15-12 maakte Leython tot winnaar. In poule I met Inter Rijswijk, Next Volley Dordrecht en Kalinko gaan zij uitmaken wie er ook volgende week in het toernooi blijft