Vizier op volleybal

 

Voortreffelijke seizoenstart Emmen ’95, 4-0 winst.

VoV, 21-09-2022. 18:25 uur. Zaterdag 17 september was het om 18:00 zover, de eerste competitiewedstrijd van Emmen’95 dames 1 van het seizoen 2022-2023. We mochten thuis in onze eigen Esdalhal tegen Dros Alterno dames 2 beginnen. Na een goede voorbereiding en het verder bekeren naar de 2de ronde van de Nationale beker, was iedereen er wel aan toe om de nieuwe competitie te starten.

Met een aantal wijzigingen t.a.v. van het vorige seizoen zijn we het seizoen begonnen. Yinthe, Suzan en Mila zijn in o.a. Nijmegen en Malta in een volleybalshirt te bewonderen, en daarvoor in de plaats hebben Anne, Dyonne en Rosalie zich bij ons team aangesloten. Jada en Manon hadden zich halverwege het vorige seizoen al bij ons aangesloten en dat maakt dat we een mooie complete selectie van 12 speelsters hebben.

De eerste set beginnen we gelijk goed. Silke en Dyonne zorgen aan het begin van de set gelijk voor een goede servicedruk waardoor we een mooie voorsprong kunnen pakken. Deze voorsprong hebben we gedurende de hele set kunnen vasthouden. Blokkerend kunnen we nog wel het een en ander verbeteren, maar we weten de set met 25-16 te winnen.

De tweede set was gelukkig geen herhaling van de bekerwedstrijden van vorige week. We zetten het goede stabiele volleybalspel door in de tweede set. Met als resultaat een 25-18 winst in de tweede set.

In de derde en de vierde set is ook de blokkering goed op orde, en we weten veel punten met ons blok te pakken (11 punten in totaal). Ook deed Frederique met een mooie doortik bal, terwijl er nog twee speelsters in het tussennet van het veld achter ons hing na het redden van een bal, een duit in het zakje. De derde set weten we met 25-13 te winnen.

Nu de wedstrijd was gewonnen is het enige wat ons nog te doen stond de vierde set ook te pakken. Om daarmee de volle vijf punten te kunnen pakken. Na een aantal kill-blocks aan het einde van de vierde set, weten we deze set overtuigend met 25-15 te winnen.

We zijn trots op deze overwinning en de goede start van het seizoen. Ook willen wij Jacob Steenhuis bedanken voor het sponsoren van de wedstrijdbal.

Over twee weken mogen we weer aan de bak, dan staat de wedstrijd tegen Wevo ‘70 dames 1 in Weerselo op het programma!

gh @ VoV, verslag door Rosalie Middel #2, foto Emmen ’95.