VoV langs bij de mannen in Europa en Azië

VoV, 22-11-2022. 14:23 uur. Hoe de teams van de Nederlanders in Italië, Frankrijk en Duitsland het deden hebben we reeds gemeld bij de overzichten van die landen. We kijken nog even in andere Europese landen en Zuid-Korea wat daar gebeurde.

In België won Aalst van Robin Overbeeke met 2-3 bij Achel. Via de setstanden 25-23 en 23-25 was het helemaal gelijk na twee sets. De 25-18 kon Aalst met 23-25 ongedaan maken, daarna wonnen ze de tiebreak met 13-15. Bij Achel scoorde Dion Verweij 10 keer en Tim Smit 9 keer. Sam Gortzak had in drie sets invalbeurten. Robin Overbeeke maakte totaal 21 punten. Achel had een 91 om 73 voordeel op de eigen score maar o.a. ook een 32 om 18 nadeel voor serve- en aanvallende fouten.

Leuven won met 3-2 van Maaseik. Ze maakten een 0-2 achterstand ongedaan via 25-16 en 25-18. In de eerste twee sets was Maaseik met 19-25 en 16-25 duidelijk de betere ploeg. Na de 2-2 kon Leuven met 15-10 de zege binnenhalen. Steven Ottevanger kreeg 41 opslagen te verwerken. Twee keer ging het mis.

De derde 3-2 uitslag was te noteren bij VDK Gent vs. Guibertin. De thuisploeg kon hier wel de 2-0 voorsprong in winst omzetten nadat de gasten gelijk hadden gemaakt. Setstanden 25-17, 25-21, 21-25, 23-25 en 16-14 in de vijfde set. Jente de Vries scoorde 14 keer, Chris Ogink kwam tot 13 treffers.

Verder was er een 3-0 (18, 13, 14) zege van Roeselare vs. Waremme. Michiel Ahyi had 18 keer succes voor Roeselare.

Gent gaat in de stand aan de leiding met 6-15, Roeselare is tweede (5-14) en Maaseik derde (6-11). Aalst staat op de zesde plaats (5-6) en Achel is negende en laatste met 1 punt uit 5 wedstrijden.

In Polen won Project Warszawa, dat zonder Niels Klapwijk aantrad, met 0-3 bij Olsztyn. Na de 24-26 volgden 19-25 en 20-25. Robbert Andringa scoorde 10 keer voor Olsztyn. ZAKSA won thuis met 3-0 van Suwalki. Setstanden 25-22, 26-24 en 25-21. Twan Wiltenburg stond drie sets in de basis bij ZAKSA en maakte 5 punten. Belchatow van Dick Kooy behaalde een 0-3 uitzege bij Katowice. De thuisploeg bleef met de score steken op 21, 21 en 23 punten. Dick Kooy liet 11 punten noteren.

ZAKSA staat 4de, Belchatow 9de, Warszawa 10de en Olsztyn 11de in de stand.

In Turkije had de ploeg van Nimir Abdel-Aziz geen problemen met het thuisspelende Altekma. Het werd 0-3 (17, 14, 11). Abdel-Aziz begon twee sets in de basis en bleef inde derde set aan de kant. Hij scoorde 10 keer.

Hetzelfde resultaat boekten Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra met Ziraat Bankasi bij Halay Sehir. Al had hun ploeg wel wat meer weerstand getuige de 28-26, 25-18 en 25-19. Ter Maat maakte 11 punten, Tuinstra kwam niet in actie.

Halkbank is de koploper in Turkije, Ziraat Bankasi staat tweede met drie punten achterstand.

De drie teams met een Nederlander in de selectie in Tsjechië wisten hun wedstrijden allemaal te winnen. Karlovarsko en Budejovice wonnen zonder setverlies, Kladno moest een setje afgeven.

Karlovarsko van Wessel Keemink won uit bij Benatky, Budejovice thuis tegen Odolena Voda. Kladno verloor de eerste set met 19-25 van Beskydy, maar herstelde dit via 25-19, 25-19 en 25-18.  Keemink scoorde 3 keer, van Schie 8 keer en van Solkema 7 keer. Karlovarsko is koploper, Budejovice staat tweede en Kladno vierde.

In Roemenië pakte Dinamo Bucuresti een 3-0 (16, 23, 10) zege tegen Cluj. Ewoud Gommans liet 6 punten noteren. Bucuresti staat punt gelijk met Craiova bovenaan, ze hebben één setje meer verloren, daardoor bezetten ze de tweede plaats.

Thijs ter Horst boekte met Kepco een 2-3 zege bij de Skywalkers. Teams wonnen om beurten een set, de Skywalkers konden twee keer een achterstand wegwerken, voordat ze met 14-16 de winst aan Kepco moesten laten. Thijs ter Horst werd opnieuw de topscorer, hij maakte 26 punten. Kepco staat na deze zege derde.

Waldviertel leed in Oostenrijk een 0-3 nederlaag tegen koploper Hypo Tirol. Via de setstanden 18-25, 16-25 en 20-25. Daan Streutker scoorde 2 keer.

In Griekenland was er een 3-0 zege voor Gijs Jorna met PAOK Thessaloniki. Aristoteles Skydras, de nummer voorlaatst, kreeg 13, 20 en 19 punten mee. Jorna en van den Dries sloegen PAOK in de finale van de eerste set naar de 25-13. Ook in de sets erna hadden zij een belangrijk aandeel in de scores. Jorna maakte totaal 14 punten. PAOK staat tweede met 2 punten achter Olympiakos.