Gepidae wint weer na 2-0 achterstand

VoV, 22-03-2022. 17:50 uur. Afgelopen zaterdag was het zover de heren van Gepidae mochten de reis naar Katwijk aan zee maken, de langste rit van dit seizoen. Het onbekende RVV stond op het programma. Een tegenstander dat de week ervoor met 3-2 wist te winnen van nummer 2 Gemini Kangeroes. Gepidae was daarom gewaarschuwd. Met veel pijnstillers in de tas en met minder fitte dan geblesseerde spelers trad Gepidae aan.

Dat de heren de lange rit in de benen hadden was te merken. Het was slordig aan de zijde van de heren. Veel service fouten en een wat matte sfeer zorgde ervoor dat Gepidae moeite had om in het ritme te komen. Toen ook nog de scheidsrechters gingen meehelpen (na navraag bij de beoordelaar 5 punten fout beoordeeld in set 1 in het nadeel van Gepidae) was het niet meer houdbaar. Ondanks dat wist Gepidae nog tot 23-20 te komen, maar het mocht niet baten. Nooit werd het eigen spel gespeeld en RVV kwam steeds beter in de wedstrijd wat resulteerde in een 25-21 verlies.

Set 2 was er eentje om snel te vergeten. Geen sfeer, veel onnodige fouten en een sterk spelend RVV dat veel scoorde over midden. Dat zorgde ervoor dat Gepidae nooit aan lekker volleyballen kon denken. Meerdere wissels mochten niet baten en het was deze set uitspelen en ons klaar maken voor de volgende. 25-16

Er moest iets gebeuren, dus Ronald gooide het roer om er werd gewisseld en een duidelijk plan opgesteld. Door een sterke start van deze set kon Gepidae in een ritme komen. RVV scoorde eigenlijke alleen nog maar over midden en diagonaal. Gepidae liet RVV tot twee puntjes komen echter gaf daarna weer wat extra gas. Uiteindelijk kwam RVV aan het eind van de set weer een klein beetje terug maar konden ze het niet omdraaien wat resulteerde in een 2-1 tussenstand. (23-25)

Als RVV had opgelet dan wisten ze dat een 2-0 voorsprong tegen Gepidae niks betekent. Twee keer wist Gepidae dit om te draaien, tegen Punch en Donki Sjot. Het was niet te zien of was Gepidae een stuk beter. Bij Gepidae blijkt al het hele seizoen als de sfeer er is dan wordt het eigen spelletje gespeeld. Dit kwam deze set weer terug vol geloof en keihard werken resulteerde in een mooi resultaat. Met een kleine shoutout naar onze diagonaal die negen van de elf ballen die hij kreeg wist te scoren. (22-25)

Als je naar de teams keek in set 5 wist je wie er gingen winnen voordat er een bal werd gespeeld. RVV wilde eigenlijk al stoppen en dat was duidelijk te zien. Gepidae wist een 1-8 voorsprong te pakken bij de wissel. Uiteindelijk wisten de heren uit Katwijk nog wel een beetje terug te komen maar het mocht niet meer baten. 9-15

Komende week spelen we tegen de koploper Skunk. We zijn al gescout dus wij zijn benieuwd hoe we ons kunnen meten tegen deze sterke tegenstander. Met een mooie gedeelde 4e plek zijn wij zeer goed bezig op dit voor ons onbekende niveau.