Vizier op volleybal

 

Vrijdagavond, altijd lastig voor NOVO

VoV, 07-10-2019. 8:57 uur. Leythons heren 2 kent voor de heren van NOVO vele bekenden en beloofd altijd een leuke wedstrijd te worden. Alleen de vrijdagavonden zijn voor NOVO immer lastige avonden. Meerdere Noordwijkers hebben dan andere verplichtingen.

Met zeven spelers en zonder coach, wierp Patrick Bunt zich op als libero in plaats van inval spelverdeler. Leython begon sterk met scherpe serviceseries en zetten NOVO al snel op achterstand. Bunt groeide gestaagd in zijn inval positie en volbracht de libero taak met verve. NOVO begon helaas te laat met hun opstand. Het wist een 10-2 achterstand met onder andere een sterke service beurt van Jeroen van EIjk terug te brengen tot een 25-19 verlies.

Gijs Paulides moest helaas vanaf de eerste set met een lichte blessure de wedstrijd volbrengen en kon niet op volle kracht spelen. Vervolgens ging de tweede set gelijk op, maar moest de set wederom aan Leython toekennen met 25-21. Waarop de derde set een kopie van de tweede set bleek met wederom een 25-21 verlies. Voor de vierde set moest Paulides toch opgeven en moest Bunt zijn invalbeurt vervolgen als aanvaller. Helaas kon NOVO geen vuist meer maken tegen de scherpe serviceseries en verloor ook de vierde set met 25-16.

Zaterdag 12 oktober mag NOVO een oude bekende verwelkomen. Thor uit Bergambacht keert na een paar jaar weer eens terug in Noordwijk. NOVO zal thuis om 15:30 uur de kans krijgen om het tij te keren na twee verloren wedstrijden.

gh @ VoV, verslag en foto van / via John Klinkenberg. NOVO.