VTC Woerden komt net tekort in topper

VoV, 10-12-2017. 17:38 uur.  AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag de topper in de tweede divisie C met 3-2 verloren van VCN 2. De bezoekers kwamen in Capelle aan den IJssel met 1-2 voor in sets, maar moesten in de vierde en vijfde set alsnog de winst laten aan de thuisploeg. De Capellenaren blijven door de zege de tweede plaats bezetten. VTC Woerden zag US 2 langszij komen en neemt na tien duels de vierde plaats in.

De objectieve toeschouwer zag een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams, waarbij de uitslag alle kanten op kon gaan. Zowel VCN 2 als VTC Woerden wilde met een hoge servicedruk het spel van de ander ontregelen. Daarnaast benadrukten trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm dat hun speelsters in de aanval vol voor elk punt moesten gaan.

De thuisploeg won na een 12-6 en 19-15 voorsprong de eerste set met 25-21. In de tweede set namen de bezoekers een voorsprong van 10-12, 15-18 en 17-21. In de slotfase kwam de nummer twee van de ranglijst echter gevaarlijk dichtbij op 22-23. VTC Woerden, dat in de beginopstelling drie plaatsen was doorgedraaid ten opzichte van de eerste set, hield het hoofd echter koel en trok met 22-25 aan het langste eind.

De derde set was zenuwslopend. VCN 2 begon met een 6-4 voorsprong, waarna de Woerdense hoofdmacht via 12-12 op een 13-16 en 17-20 voorsprong kwam. Ook nu vochten de Capellenaren zich echter weer terug, deze keer tot 22-22. De setpunten gingen vervolgens over en weer in de slotfase, maar uiteindelijk was het opnieuw VTC Woerden dat op 25-26 het beslissende punt maakte: 25-27.

In de vierde set was het VCN 2 dat via 9-7, 13-8 op 16-12 kwam, maar niet kon voorkomen dat de bezoekers bij 21-20 nog alle kans hadden om in vier sets af te rekenen met de hoger geplaatste tegenstander. De thuisploeg maakte deze keer echter wel de ‘big points’, waardoor het via 25-21 een vijfde set afdwong. Daarin maakten de Capellenaren vanaf 9-9 het verschil. VCN 2 won de laatste set met 15-10.

gh @ VoV, verlag van Jos van der Pluijm, trainer coach AIRCOHEAT / VTC Woerden dames 1.