Winterse taferelen houden Bovo niet tegen

VoV 10-12-2017. 17:37 uur. Zaterdag 9 december, een dag van het wintersprookje en veel overleg tussen speelsters en staf.   De wedstrijd tegen Fysiotherapie Scheepjeshof / VCV DS1, de nummer 11 op de ranglijst, stond in het vooruitzicht. Maar niet alleen zij waren een obstakel op weg naar een lading punten, ook gladheid, kou en een flinke laag sneeuw konden ons nog tegenhouden. Zoals benoemd, na veel overleg, is er toch besloten ruim vervroegd de weg naar Veenendaal af te leggen.

Hier kwamen we dan ook al gauw ongeschonden aan. Alle tijd om op te warmen en…. een ontzettend spannend spelletje Slangen en Ladders! Waaruit bleek dat felheid en vechtlust deze dag duidelijk aanwezig was bij de speelsters. Al kwam dit nog niet tot zijn recht in de eerste set van de wedstrijd. Slordigheden, servicefouten en onrust maakte het dat we al snel achter de feiten aanliepen. Ondanks een stevige blokkering en een paar slimme balletjes, konden we de tegenstander niet voldoende onder druk zetten. De set ging met 25-19 verloren.

De koppies moesten weer omhoog en iedereen werd op scherp gezet. We slepen die vier punten mee terug naar Aalten! Dat dit er in zat, werd gelijk vanaf het begin van de 2e set zichtbaar.
Er werd bewuster geserveerd waarmee voldoende druk aan de kant van VCV Veenendaal werd gelegd. Het gehele spel werd netter verzorgd. De Hofnar – Bovo D1 pakte al snel de voorsprong, liet VCV Veenendaal nog een beetje terugkomen, maar haalde overtuigend de set binnen met 19-25.

De lijn van de 2e set werd doorgezet en de 3e set startte De Hofnar-Bovo D1 met een vliegende start. Ze liepen ver vooruit op VCV Veenendaal. Echter lieten de dames de concentratie verslappen en gaven ze de tegenstander onnodig veel ruimte. Ondanks het sterke spel aan het begin van de set, werd het nog erg spannend. Maar de dames van de Hofnar-Bovo lieten zien dat zij de sterkere waren en trokken dan ook aan het langste eind. Met een eindstand van 22-25 stond het 1-2 in het voordeel van De Hofnar-Bovo.

Dat De Hofnar-Bovo D1 de sterkere ploeg op het veld is, bleek ook in de 4e set. VCV Veenendaal pakte hier en daar wat punten door prutsballetjes, maar zette De Hofnar-Bovo daarmee niet onder druk. Aan onze zijde lagen de passes netjes, waarna de aanvalsters naar hartenlust bediend konden worden en zij maakten dan ook slim gebruik van de gaten in de blokkering. De wedstrijd werd afgesloten met een dikke 13-25 overwinning.

De Hofnar-Bovo D1 neemt hier dan ook vier hele belangrijke punten mee naar Aalten.
Op dit moment staan wij 9e op de ranglijst met twintig punten uit 10 wedstrijden. Nu we langzaam weer herstellende zijn van vele blessures, willen we volgende week deze lijn doorzetten. Dan spelen we wederom tegen een directe concurrent. Dit is de nummer 10, Pegasus D1 uit Nijmegen. Zij zullen op zaterdag 16 december om 18.00 uur tegen ons in eigen hal aantreden. Ook hier kunnen belangrijke punten behaald worden. Kom ons dan ook aanmoedigen om deze punten binnen slepen! Tot zaterdag!

gh @ VoV, verslag Nora vd Bend, De Hofnar Bovo Dames 1. Foto Jan van den Noort.