VV Utrecht verslaat Apollo 8 in Borne.

VoV, 10-01-2022. 5:12 uur. Apollo 8 dames 1 is met een thuisnederlaag aan de herstart van het seizoen 2021/ 2022 begonnen.  In Borne werd met 1-3 van VV Utrecht verloren. De nummer zes troefde de nummer twee af en was met 20-25, 17-25, 25-14 en 25-27 ook twee sets de duidelijk bovenliggende partij, ging één set hard onderuit en bewees in de vierde set over een groot portie vechtlust en veerkracht te beschikken door uit geslagen positie (23-18) alsnog de winst binnen te halen.

VV Utrecht was op de onderdelen serve (9 om 11 aces, 16 om 8 foutserves) en aanval (40 om 46 scores, 11 om 15 fouten) de bovenliggende partij, blokkerend had Apollo 8 een 13 om 7 betere score. Lisa Harmsen van VV Utrecht werd met 19 treffers topscorer. Bij Apollo 8 kreeg Jette Kuipers de meeste punten achter haar naam, totaal 15. Emma Bredewoud kwam tot 10 treffers.

In de eerste set kwam VVU na 4-3 achter door o.a. twee Apollo kadootjes op 4-6 voor en bouwde na de time out op 8-9 uit naar 9-12 via o.a een ace van Ana Rekar. Apollo 8 dwong VVU op 12-12 de time out in, het eerste punt daarna was een ace van Rianne Vos voor de 13-12. Lisa Harmsen nam daarna VVU aan de hand, de ploeg uit de Domstad kreeg tevens een paar gratis punten en liep uit naar 13-16, waarop Jette Kuipers voor Juliët Huisman bij de thuisploeg binnen de lijnen kwam.

Marije ten Brinke kon blokkerend de gelijkmaker bij 16-16 laten noteren, Jette Kuipers herstelde bij 17-17 het evenwicht, waarop Apollo 8 de dubbele wissel toepaste. Lisa Kersten (blok op driemeter aanval), Ilse Janssen en een ace tilden VVU naar 17-20, time out Apollo 8. VVU scoorde de side out punten voor Apollo 8 bij 18-20 en 19-21, Rianne Vos maakte de 20-22. De gasten hadden daarna de betere finale, Carla Mulli en een ace van Ana Rekar zorgden voor de 20-25 eindstand.

In de tweede set sloeg de serveserie van Laure Snijders de beslissende kloof naar een hele ruime 4-12 voorsprong. Zij kwam na de score van Lisa Harmsen bij 3-5 aan de opslag en serveerde in haar serie o.a. drie aces. Daphne Knijff kwam bij 3-9 voor Juliët Huisman in het veld. Apollo 8 ging naar de zijlijn bij 3-12 en na die pauze scoorden Jette Kuipers en Carlijn Koebrugge drie keer achter elkaar voor de 6-12 stand.

Vanaf 7-14 zette Ilse Jansen veel servedruk op de Apollo pass linie, hetgeen resulteerde in twee aces en een 7-17 tussenstand, opnieuw kon Apollo 8 een driepunter laten noteren, maar Carla Mulli en geslaagde blokkeeracties hielden de gasten ruim voor. Via 13-23 werd het 16-24. Jette Kuipers kon verlies nog een keer uitstellen, de foutserve van de thuisploeg zorgde vervolgens voor de 0-2 setstand.

In de derde set waren de rollen volledig omgekeerd en maakte Apollo 8 van een 3-5 achterstand met Jette Kuipers aan serve, via o.a. drie aces, een 11-6 voorsprong. Apollo bleef ruim voor, scores van Fleur Meinders, Emma Bredewoud en een ace via de netband van Daphne Knijff zorgden voor 17-10. In de fase daarna speelde VVU slordig en gaf veel punten cadeau. Na 24-13 beslisten twee foutieve opslagen de set met 25-14, waarmee de stand op 1-2 kwam.

Opnieuw waren Lisa Harmsen en Carla Mulli in de beginfase van de vierde set scorend erg belangrijk, ze sloegen VVU naar 1-5, waarop Apollo 8 al een vroege time out opnam. Met succes want op 6-7 moesten de bezoekers voor advies naar de kant. Teams bleven in de tussenstanden bij elkaar in de buurt, waarbij VVU vooreerst de koppositie in bezit hield (8-11, 12-14). Apollo 8 kwam via een tweede bal score van Fleur Meinders en een blokpunt van Daphne Knijff ernaast en stoomde meteen door naar 18-15 en via 20-18 naar 23-18.

De tiebreak lag voor het grijpen. Maar daar dacht VVU even anders over. Ook op 24-21 gaven ze zich niet geslagen, en werkten ze het ene na het andere setpoint weg. Met een ace (passfout Apollo 8) kwamen ze naast de thuisploeg op 24-24, matchpoint kreeg VVU na een uitgeslagen Apollo aanval. Een met lef gespeelde 2de bal van Fleur Meinders maakte gelijk bij 25-25. Mirte van de Sluis zette VVU voor de tweede keer op matchpoint, dat deze keer wel benut werd. Na de 25-27 en 1-3 volgde de zeer begrijpelijke vreugde uitbarsting aan VVU kant.

De stand na de gisteren gespeelde wedstrijden is nu:

• 1 t/m 4: Sliedrecht 13-33, Apollo 13-29, Team22 9-25, Regio Zwolle Volleybal 11-24
  • 5 t/m 8: VCN 12-22, VVU 13-22, VC Sneek 13-21, Peelpush 12-14
  • 9 t/m 13: FAST 12-12, SV Dynamo 11-10, Eurosped 12-8, Voltena 12-7 en Set-Up 11-4.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood en Jan Bredewoud.