Zilver voor Boermans/ de Groot in Doha.

VoV, 09-01-2021. 7:06 uur. Stefan Boermans en Yorick de Groot veroverden gisteravond de zilveren medaille en $ 10.000 bij de King of the Court Finals 2021 in Doha. Na de winst van het viersterrentoernooi in Gstaad en de zilveren medaille op het EK Beachvolleybal, bevestigen Boermans en De Groot hun kwaliteiten en claimden opnieuw een plaats op het podium bij een beachvolleybal topevenement

Boermans/ de Groot kwamen via de play-offs in de finale en pakten middels een score van 10 punten de eerste ronde, de tweede ronde gingen ze met de hakken over de sloot, toen ze hun concurrenten Krattiger/ Breer uit Zwitserland met één puntje voor bleven. In de derde en laatste finaleronde kwamen Ahmed/ Cherif al snel een ruime voorsprong. Echter in de eindfase lukte het de BTN-ers net niet om gelijk te maken, waardoor de thuisfavorieten er met de winst vandoor gingen. De Zweden David Åhman en Jonatan Hellvig eindigden als derde.

Ruben Penninga en Leon Luini werden uitgeschakeld in de play-off van de groepsfase (tweede ronde). Bij de vrouwen werd het talenten duo Desy Poiesz en Leanne van Vegten in eerste ronde van de halve finale uitgeschakeld. Het Duitse team Schneider/ Ittlinger eiste bij de dames het goud op. Zilver was er voor het Franse duo Placette/ Richard.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo.nl. Foto King of the Court website.