Vizier op volleybal

 

VV Zaanstad werkt mee aan “Let’s Keep The Ball Flying”

VoV, 24-08-2020. 13:24 uur. Dit project is opgezet door trainer Lesley de Jonge (voormalig trainer in de Eredivisie bij Set-Up ’65 en komend seizoen actief bij Topdivisionist Sudosa/Desto). De altijd enthousiaste en creatieve Lesley de Jonge werd extra gestimuleerd om dit op te zetten door zijn ervaringen bij trainingen en clinics die hij afgelopen jaren heeft gegeven in Nepal.

Het project “Let’s Keep The Ball Flying” wil gebruikte volleybalspullen (kleding, schoenen, ballen, netten) inzamelen voor volleybalstimuleringsprojecten in de Derde Wereld. Overigens zal de scope van deze stichting niet alleen op Nepal, maar ook op andere volleybalontwikkelingslanden gericht worden. Lesley de Jonge heeft via zijn bezoeken aan Turkije ook steun voor dit project gekregen van voormalig bondscoach van de Nederlandse dames Giovanni Guidetti, die dit via de foto duidelijk maakt.

Voormalig Zaanstad dames 1-speelster Ruth Zijlstra is een van de ambassadeurs voor deze stichting. Zowel heren 1 als dames 1 van VV Zaanstad hebben meteen enthousiast gereageerd en zegden spullen toe. Op de Zaanstad Open Dag die op zaterdag 12 september van 9.00 tot 21:00 uur in het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan (Wezelstraat 9) wordt gehouden kunnen ook andere teams spullen inleveren voor dit project.

Overigens zullen er ook na 12 september activiteiten worden georganiseerd om mensen enthousiast te maken om volleybalspullen in te leveren. We rekenen op de Zaanse volleybalgemeenschap voor dit sociale volleybalproject.

gh @ VoV, door Andre Triep VV Zaanstad.