Vizier op volleybal

 

Eerste NL- titels voor KOTC vergeven

VoV, 24-08-2020. 12:50 uur. De allereerste editie van het Nederlands kampioenschap King en Queen of the Court begon gistermorgen om 9:00 uur met 90 teams in de kwalificatieronden en werd ’s middags met de finales afgesloten. Er was veel tempo en veel spanningen en het was net een tikkeltje anders dan het bekende beachvolleybal.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen bij de dames en werden de Queens of the Court, zij gingen dus gisteren met goud en zilver naar huis. Jasper Bouter en Ruben Penninga pakten twee keer goud. Naast Nederlands Kampioen bij het beachvolleybal werden ze ook tot de eerste Kings of the Court gekroond.

In de finale stonden Sanne Keizer en Madelein Meppelink, Katja Stam en Raïsa Schoon, die eerder op de dag de Nederlandse titel regulier beachvolleybal hadden opgeëist, de zussen Mexime en Emi van Driel, Emma Piersma en Esmee Priem en Annemieke Driessen en Ilke Meertens.  De titel ging uiteindelijk naar Keizer/ Meppelink. De wildcard voor het internationale King of the Court toernooi dat van 9 tot en met 12 september in Utrecht wordt gespeeld werden gewonnen door Esmee Priem/ Emma Piersma, omdat Keizer/Meppelink, Stam/Schoon en de zusjes Van Driel al een deelname ticket voor Utrecht op zak hadden.

Jasper Bouter en Ruben Penninga kregen gisteren de dubbel op naam. In de finale die werd uitgevochten door de duo’s Bouter/Penninga, Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven, Matthew Immers/ Leon Luini, Bernard Heijting/ Mick Toet en Roel Koper/ Gijs van Pruissen waren zij de sterkste.

Na de eerste twee rondes was er afscheid genomen van Koper/ Pruissen en Immers/ Luini. De underdogs Heijting/ Toet behaalden in de finale een verdienstelijke vier punten. Boehlé en Van Werkhoven bleven steken op 11. Met 13 punten wisten Bouter en Penninga dat zij hun tweede nationale titel binnen een tijdsbestek van drie uur konden bijschrijven.

De wildcard voor het internationale King of the Court dat van 9 tot en met 12 september in Utrecht wordt gespeeld werd bij de mannen gewonnen door Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven. “Die wildcard was ook een doel voor ons, dat wij die binnenslepen is heel erg fijn, ben daar erg blij mee. Het was superleuk, zwaar, maar erg top. Het concept in heel leuk, het publiek vindt het leuk, iedereen is enthousiast.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto FB King of the Court.