VVH pakt mooie zege op Lycurgus 2

VoV, 07-02-2018. 5:49 uur. Afgelopen zaterdag stond voor VVH de thuiswedstrijd tegen de reserves van eredivisionist Abiant/Lycurgus op het programma.  Dit team stond op de tweede plek op de ranglijst, terwijl VVH op plekje zeven stond. Winst voor de Harlingers zou zodoende enigszins een stunt zijn, maar dat dit niet onmogelijk was bleek al snel tijdens de wedstrijd.

Gelukkig voor Harlingen, waren de bezoekers niet in hun beste doen. De normaliter zo stabiele passing bij Lycurgus 2 was tijdens deze wedstrijd bij vlagen onder de maat. VVH bleef ondertussen hard werken en hield zich goed aan het vooraf bepaalde strijdplan. De Harlinger passlijn met Koen Sikkema, Hedzer Wiersma en Ewout Schat stond eigenlijk gedurende de hele wedstrijd zijn mannetje en in de aanval was het rendement zeer behoorlijk. Alleen aan het einde van set één en vier had het Harlinger vlaggenschip een inzinking door enkele eigen fouten in de pass en aanval, waardoor deze sets aan de bezoekers moest worden gelaten.

Set twee en drie waren echter vrij eenvoudig (25-21 en 25-17) voor VVH, waardoor na vier sets een gelijke stand op het bord stond en een vijfde set de winnaar moest bepalen. In deze vijfde set waren “De Skûtsjeboys” verreweg de betere. Er werd sterk geserveerd door onder andere Johannes Bult, in de blokkering en verdediging werden vele ballen gepakt en rally’s werden door de aanvallers perfect afgemaakt. Hiermee werd de laatste set en daarmee de wedstrijd binnengesleept (15-6).

De coach van de Harlingers, Alle Taco Schat, wist in deze wedstrijd bijna al zijn spelers te benutten. Zo bracht hij Sjoerd Tekstra en Marnik Agema meermaals binnen de lijnen om voor het net de aanval te versterken en mocht Rik Sijtsma serverend zijn steentje bijdragen. De overwinning was zodoende een mooie opsteker voor de ploeg, die hiermee wederom een plekje stijgt op de ranglijst en nu plaats zes in het bezit heeft.

Aanstaande zaterdag mag VVH afreizen naar Groningen om tegen het derde team van Lycurgus te spelen. Dit team staat op de 10de plek en is zeer recentelijk al eens door VVH verslagen. Er liggen voor de Harlingers dus kansen om wederom een wedstrijd te winnen.

gh @ VoV, verslag van Reinier Kwast, VV Harlingen Heren 1.