VVU bekert door tegen Sliedrecht Sport

VoV, 02-11-2019. 4:17 uur.  Vorige week zaterdag reisde de selectie van VVU opnieuw af naar Werkendam. Een paar weken terug mochten de dames hier ook al aantreden tegen IMS Voltena. Toen, helaas, met minder succes. Er werd met 3-1 verloren.

Voordat het tijd was voor revanche moest er afgerekend worden met Ledub, uitkomend in de 1e divisie. Utrecht was gewaarschuwd, vorig jaar werden deze dames met veel moeite nipt verslagen.. Dit jaar was het een hele andere wedstrijd. De starting seven: Leanne, Jesca, Lynn, Ellemijn, Laure, Rianne en ons supertalent uit dames 2: Susan. Onze farmer (Lisa) hadden we namelijk alvast op pad gestuurd om Europa (lees: Tsjechie) te verkennen. Want iedereen weet: de beker is de snelste route voor Europees volleybal.

De eerste set begon gelijk goed, Lynn serveerde VVU naar een 5-1 voorsprong. Ledub vocht zich terug en pakte een kleine voorspong van drie punten, 6-9… Met servicekanon Suus werden maar liefst tien punten oprij gescoord. Balletjes werden netjes verdedigd, waarna Leanne de scorende aanvallers voor het kiezen had. Met 25-15 werd de eerste set gewonnen.

In de tweede set werd er direct weggelopen bij Ledub. Met een dubbele wissel kwamen Bianca en Robin het veld in. Echter, had Bianca op 9-6 geen enkele intentie het veld weer te verlaten en besloot een gigantische service serie neer te zetten: dit keer negen punten oprij voor VVU. Er werd gespeeld volgens de 1e divisie regels en Arjen stuurde Bianca direct nogmaals het veld in voor de service. Deze tweede kans liet ze niet aan zich voorbijgaan en serveerde de set uit (25-10).

De derde set gaf geen ander beeld. Met nog een volledige wedstrijd op het programma, werd deze set zakelijk uitgespeeld. Ledub had geen antwoord op het servicegeweld en elke bal die terugkeerde in het veld van VVU werd keurig uitgespeeld en gescoord.

Na de snelle wedstrijd tegen Ledub was er even tijd om te herstellen. Een volledige warmingup werd gedaan, en VVU was klaar voor de strijd om een plek in de 1/8e finales. De starting seven: Bianca, Lynn, Marit, Laure, Rianne, Robin en Jesca ditmaal als diagonaal. Dat er iets recht te zetten viel na de vorige verloren wedstrijd resulteerde in een mooie eerste set. Vol overtuiging en met agressie in de aanval werd de Werkendamse verdediging verslagen en werd de eerste set met 25-22 gewonnen.

In de tweede set slopen er wat foutjes in het spel van Voltena waardoor een comfortabele 12-9 voorsprong het resultaat was. Echter, werd het spel van VVU iets te relaxed en Voltena pakte de draad weer op. Toen Voltena de stand bij 17-17 de stand gelijktrok, pakte onze assistent Jasper een gele kaart. Deze poging om de tegenstander de mond te snoeren pakte minder goed uit, Utrecht verloor deze set 21-25.

Met de stand op 1-1 was er nog niets verloren en werd aan de derde set begonnen. Voltena wist snel een klein gaatje te slaan. Lange, zware maar voor al mooie rally’s werden gespeeld en het gat werd verkleind tot slechts één puntje. Vervolgens knipperde Utrecht twee keer net iets te lang, en kreeg twee lange series tegen. 17-25 werd de derde set verloren.

Deze set wisselden Jesca en Lynn van positie. Beide dames hadden geen moeite met scoren aan de andere zijde van het net en waar de gele kaart van Jasper in de tweede set geen succes bracht, waren zijn woorden “alles gaan we rammen, gewoon beuken” (ongeveer) uiterst succesvol. De Utrechtse dames kregen het weer op hun heupen en sloegen de ene na de andere bal binnen (wel eerst nadat Voltena de bal drie keer wonderbaarlijk verdedigde). Zonder in gevaar te zijn geweest werd de set met 25-20 gewonnen.

Utrecht ging in de vijfde set verder met waar het gebleven was. Een heerlijk blokje van onze benjamin Ellemijn zorgde voor een 3-0 voorsprong. Voltena heeft niet voor niets de koploper positie in de topdivisie, en toonde veerkracht. Bij de kant wissel had Voltena het initiatief overgenomen en stond 6-8 voor. Bij een stand van 9-11 in het nadeel van Utrecht kwam Bianca aan service die direct een ace serveerde. De lange rallies werden gewonnen door de dames in het zwart en de wedstrijd werd in stijl besloten met een ace.

De revanche op Voltena was succesvol, de volgende bekerronde is gehaald. Daar treft VVU de bekerwinnaar van vorig jaar en huidig landskampioen Sliedrecht Sport. Afgelopen jaar werd er in de beker ook tegen Sliedrecht gespeeld en verloren. Is het tijd voor revanche..?

gh @ VoV, verslag van Robin van de Velde, VVU dames 1. Foto Jan van den Noort.