VVU doet tegen Taurus wat het moet doen

VoV, 12-04-2018. 5:43 uur.  Afgelopen zaterdag stond de een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen van VV Utrecht op de planning. Tegenstander was Taurus, waarvan al bekend was dat zij gingen degraderen, net als Sneek II. Ook is inmiddels de kampioen van de competitie bekend; Apollo 8. Wij kunnen dus niet meer promoveren, gaan de top 3 ook helaas niet halen, maar hebben ons wel gehandhaafd!

De afgelopen weken is veel aandacht besteed aan onze doelen: hoe zorgen we ervoor dat we alles uit de laatste wedstrijden halen, ook al maken deze punten voor de competitie niks meer uit. Er werd besloten dat we wilden spelen met lef en zonder frustratie, zodat we sowieso met een goed gevoel het veld af konden stappen. Daarnaast sprak iedereen voor zichzelf een persoonlijk doel uit, wat hij in de wedstrijd wou uitvoeren.

Dus, met ieder een persoonlijk doel in het achterhoofd, gingen we richting de wedstrijd tegen Taurus. Voor ons trapte Heren 1 af met een belangrijke winst voor handhaving: 3-1 winst tegen nummer 3 op de ranglijst. Het sfeertje zat er dus al goed in! Na het warmspelen en inslaan op de muziek van de team DJ’s Rukker en Jolanda waren we klaar om te knallen. De Starting Seven van VV Utrecht bestond uit spellie Leandra, dia Mira, passer – lopers Josca en Betsy, middens Prokkel en Laura en libero Rukker (namen kunnen lichtelijk zijn aangepast ten opzichte van de werkelijkheid…)

Het begin van de eerste set ging gelijk op tegen Taurus. Hoewel er door Utrecht een degelijk spel werd neergezet, stond Taurus zijn mannetje en liet niet over zich heen lopen. Nadat rond 10-10 nog steeds niemand de leiding had genomen, ging Laura aan de serve. Er volgde een goede serviceserie, die Utrecht energie en motivatie gaf. Het gevolg was een snelle uitloop naar 18-10. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en netjes afgemaakt: 25-16.

De tweede set had eenzelfde begin als de eerste: het ging gelijk op. Deze set toonde Utrecht echter minder lef, waardoor onder andere de servicedruk weg viel. Halverwege deze set kwamen spellie Sharon en dia Jolanda erin via een dubbele wissel. Sharon wist haar aanvallers goed te vinden en via een kill – block van Laura en Jolanda kreeg Utrecht weer vertrouwen. Hoewel het geen dikke cijfers waren deze set, pakte VVU toch de winst en daarmee het eerste puntje: 25-22.

In de derde set begon Utrecht simpelweg slecht. Er stond al snel 2-7 op het scorebord, waarbij alle zeven punten eigen fouten waren. Er moest dus iets veranderen. Na een speech van assistent Bastiaan werd Utrecht wakker geschud. Libero Rukker speelde een fenomenale wedstrijd en verdedigde de ene bal na de andere, leidend tot grote frustratie bij Taurus. Ook Laura was inmiddels niet meer te stoppen met haar loopjes, die ze op de vier meterlijn sloeg. Toch werd het deze set nog spannend, door de achterstand waar Utrecht in het begin tegen aan keek. Op karakter heeft Utrecht doorgezet en gelijk het eerste matchpoint weten te benutten: 25-23.

Dus 3-0 voor Utrecht, dus alle punten bleven in de Galgenwaard! Op naar volgende week zaterdag, waar ons de wedstrijd in het hoge Noorden tegen de blauw-gelen staat te wachten…

gh @ VoV, verslag door Judy Broersma aka Jolanda, VVU. Foto Rudy van ’t Rood.