Vizier op volleybal

 

VVU H1 vs Peelpush en Ekspalvo

VoV, 14-02-2019. 6:00 uur.  Na een knallende start van 2019, met 12 punten uit 3 wedstrijden (winst op Sliedrecht Sport, VC WIK en Zaanstad) wist Peelpush H1 het nieuwe elan vakkundig met de grond gelijk te maken door ons met een 7-koppige selectie met 0-4 in eigen huis te verslaan. Waarvoor complimenten, want onze Limburgse vrienden waren een ware plaag voor onze interim-coach Sam van Ling.

Hoewel zijn plan om via de service de diagonaal uit te schakelen goed werkte, hadden helaas de passer – lopers net zo veel scoringsdrang. Tel daarbij op dat hun spelverdeler elke rally een centimeter leek te groeien, en voor je het weet sta je met aardig spel toch puntloos weer buiten.

Gelukkig hadden we de week erop een lager geklasseerde ploeg op het programma, waarbij de oudere garde (oftewel: bijna iedereen) nog steeds niet gewend blijkt aan de naam Next Volley Dordrecht. Het begon voortvarend; de eerste set was de doelstelling niet om te winnen, maar om de Dordtse heren geen punt te gunnen.

De eerste set werd afgesloten met 25-11 winst en de legendarische woorden “wat doen zij in hemelsnaam in de eerste divisie?”. Het antwoord volgde snel: een uur later konden we met het zweet in de bilnaad, een service op de middellijn en gelukkig vele goede invalbeurten opgelucht zijn dat we de 5de set nog hadden gewonnen. Uitblinker aan Dordtse kant was libero (!) Justin van den Adel, uitblinker aan Utrechtse kant was Jeroen Douma.

Al met al kent VV Utrecht een stijgende lijn ten opzichte van de eerste seizoenshelft. Het motto “als wij niet weten wat we doen, weten zij het ook niet” legt ons vooralsnog geen windeieren.

Komende week staat VC Voerendaal op het menu. Hopen dat het niet sneeuwt!

gh @ VoV, verslag door VV Utrecht. Foto Jan van den Noort.