Vizier op volleybal

 

VVU na aarzelend begin snel naar zege

VoV, 08-10-2018. 5:05 uur. Na het bijzondere verslag van de wedstrijd van vorige week, houden we het dit keer iets korter en meer to the point. Want die waren er deze zaterdag tegen Dynamo D1 genoeg in onze wedstrijd in de Galgenwaard.

Na een week hard trainen waren we van plan het mooie, en ietwat moeilijke (Jasper iets meer oefenen thuis) club-overwinningslied nogmaals ten gehoren te brengen. De meiden die we hier als eerst voor in gingen zetten waren Judy, Leanne, Nienke, Lisanne, Bianca, Emma en Emma. Voor de Utrechters beter bekend als Jolanda, Leandra, Snien, Lies, Betsie, Visser en Rukker.

We begonnen goed waardoor we Dynamo aardig onder de duim hadden. Helaas kwamen ze door fouten aan onze kant, en het missen van net dat beetje scherpte, terug in de set. Anne en Jesca werden nog ingezet voor passing en service, maar deze set eindigde helaas in 23-25 voor Apeldoornse dames.

Hier gingen we natuurlijk niet mee akkoord. We gooiden alle energie erin en ditmaal was het voor Dynamo zeker niet mogelijk om met een comeback te komen. De samenvatting van de set, en (kleine spoiler) ook de twee hier op volgende sets, waren zoals onze assistent-trainer Wouter Stoltz prachtig heeft verwoord: “Kicked some ass, scored some points and drank some beers”.

Met een kleine toelichting: ons energielevel was hoog, de passing stabiel en de foutenlast laag. Het waren lange rally’s die ons gelukkig vaak een punt opleverden. Bianca sloeg omloopjes alsof het niks was, Rukker liet geen bal de grond meer raken, Jesca kwam nog een paar keer het veld in om te serveren maar vooral onze MVP Judy was in de aanval niet te stoppen. De wedstrijd eindigde in 3-1 winst met de setstanden: 23-25, 25-12, 25-20 en 25-10.

Alle supporters bedankt! We zijn een weekendje vrij, en spelen onze aankomende wedstrijd wéér thuis maar dan om 18:00 tegen VCN D1. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Jesca de Jager, VV Utrecht dames 1.