Innovatiemakelaars.nl WSV verrast PDK

VoV, 08-10-2018. 5:08uur.  Uitwedstrijden waren jarenlang een “dingetje” bij Innovatiemakelaars.nl-WSV Dames 1. Dat veranderde het afgelopen seizoen drastisch gedurende de laatste competitie helft. Na bij Orion uit te hebben verloren in het eerste Topdivisie duel leek het er op alsof dat “dingetje” weer ging opspelen.

Niets is minder waar. Na een uitstekende voorbereidingsweek waarin het plan werd gesmeed om PDK Huizen in eigen huis te verslaan had afgelopen zaterdag een uitstekend vervolg. Innovatiemakelaars.nl-WSV dames 1 stapte na een goede wedstrijd met een 1-3 zege van het veld. Zeer onverwacht aangezien de ambities van Huizen wellicht wat hoger liggen dan die van Innovatiemakelaars.nl-WSV, met name gezien de aanstelling van Ali Moghaddassian als hoofdverantwoordelijke coach.

De druk om te moeten winnen leek duidelijk zichtbaar. Jasmijn Leusveld serveerde de eerste zes  punten in de eerste set en in deze set maakte PDK Huizen een hele rits aan serve fouten. Logisch gevolg was dat samen met een goede blokkering Innovatiemakelaars.nl-WSV de eerste set eenvoudig binnen haalde (15-25).

Het tactische plan werd in de tweede set nog beter uitgevoerd en de coachbaarheid van het team was hoog. PDK Huizen liet wat meer haar tanden zien wat aantrekkelijke lange ralleys opleverde. Wanneer PDK Huizen de pass goed bij het net kreeg waren ze vaak sterker dan Innovatiemakelaars.nl-WSV, maar enkele tactische aanpassingen aan het einde van de set maakte het dat de thuisploeg maar net het onderspit moest delven (24-26).

De derde set moet Innovatiemakelaars.nl-WSV maar snel vergeten. Het werd vakkundig van de mat gespeeld door vele receptionele fouten. Dit zal maandag en woensdag wel een gewild trainings- onderdeel zijn. Via 25-14 mocht PDK Huizen hopen op een vijfsetter.

De vierde set was bij Innovatiemakelaars.nl-WSV de focus terug naar het tactisch plan. Het team pakte een regelmatige voorsprong van 6 tot 7 punten die pas aan het einde van de set in gevaar kwam. Blokkerend en verdedigend stond het beter en het herstel na de derde set was een staaltje van mentale weerbaarheid en coachbaarheid. Een prachtige overwinning van 1-3 na een 21-25 in de vierde set.

Volgende week wacht Donitas thuis om 19.00 uur in de Kei in Warnsveld.

gh @ VoV, verslag van Dick van Slooten, manager Innovatiemakelaars.nl-WSV.