Weghorst WVC D1 blundert

VoV, 08-10-2018. 5:15 uur. Afgelopen zaterdag mochten de dames van Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1 op reis richting het verre Balk. Door trainer Frank van den Noort waren ze goed voorbereid op pad gestuurd met onder andere filmmateriaal en andere tips. Met nieuwe wedstrijdshirts en veel vertrouwen betraden de dames uit Wierden het veld in Balk. Om 19.00 in Balk werd het eerste fluitsignaal gegeven en mochten Loes Boone, Eline Vunderink, Kirsten Lentink, Myrthe Maris, Marlijne ter Avest, Fleur Kleine Schaars en Kira Schorn de eerste set starten.

Tot en met 8-8 lieten beide teams mooi volleybal zien. Er werden mooie rally’s gespeeld met afwisselend spel.  Een serveserie van Balk zorgde ervoor dat de Wierdense meiden onder druk werden gezet. De pass kwam niet, waardoor er ballen niet uit werden gespeeld en de foutenlast was te hoog aan Wierdense kant. Met 25-15 wist D.B.S. Balk de eerste set binnen te hengelen.

In de tweede set bleef de opstelling hetzelfde en wist D.B.S. de servedruk erop te houden. Weghorst WVC Volley werd overdonderd door Balk met veel power en beter volleybal. Lisette Ottenschot en Femke ter Harmsel werden erin gebracht om nieuwe energie te brengen, maar ook dit haalde niets meer uit. Balk overtrof WVC en veegde Wierden met 25-8 van de vloer.

De derde set begon Lisette Ottenschot in plaats van Eline Vunderink en Marlijne ter Avest maakte plaats voor Marlon Voortman. De opdracht voor Weghorst WVC Volley was alles of niets. De serve aan Wierdense kant verbeterde, maar niet genoeg om Balk onder druk te zetten. Ballen werden vrij ingeslagen en Wierden had geen weerwoord in de pass, blokkering en verdediging. Ook in deze set paste trainer Frank van den Noort de dubbele wissel toe, maar wist WVC niet hun eigen spel te spelen.

De wedstrijd was voor WVC verloren en de opdracht was om in ieder geval te leren van de wedstrijd. Femke ter Harmsel begon voor Loes Boone en Eline Vunderink startte voor Lisette Ottenschot. Op deze manier had WVC de dubbele wissel achter de hand om meer aanvalskracht aan het net te houden. In het begin van de set ging het gelijk op. Echter wist de diagonaal van D.B.S. de druk er serverend weer dusdanig op te gooien dat Weghorst WVC Volley al snel tegen een achterstand van 11-3 aankeek. De dubbele wissel pakte goed uit en de Wierdense dames wisten iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. Ze wisten het verschil terug  te brengen naar 5 punten, maar Balk was een maat te groot voor Wierden. Met 25-19 wist D.B.S. Balk ook de laatste set te winnen.

WVC Volley DS 1 wist niet hun eigen spel te spelen mede door de druk van de tegenstander, maar ook door de hoge foutenlast aan Wierdense kant. Trainer Frank van den Noort kon zich niet meer herinneren wanneer er voor het laatst 4-0 verloren was door Weghorst WVC Volley DS1, maar helaas moeten ze deze verliespartij wel degelijk incasseren. Een wedstrijd om snel te vergeten en daarom hopen ze op 13 oktober om 13.30 in Wierden wel te laten zien wat ze kunnen tegenover Set-Up ’65 DS2.

gh @ VoV, verslag van Femke ter Harmsel – Boone. Foto WVC.