Tjoba bijt niet door, vijfpunter Bolsward

VoV, 08-10-2018. 5:20 uur.  Hake Tjoba reisde zaterdag af naar het Friese Bolsward en wilde daar zeker niet zonder punten vertrekken. Gedurende de wedstrijd waren er ook zeker kansen voor de dames uit Klazienaveen, die met vlagen prima volleybal lieten zien. Alleen het doordrukken aan het eind van de sets lieten de dames van trainer / coach Tjarko Muis aan de thuisploeg.

In de eerste set begon Hake Tjoba voortvarend en pakte een paar punten voorsprong om die vervolgens weer in te ruilen voor een paar punten achterstand. Na een goede serviceserie van Floor Heyse kwamen beide teams op 17-17. Op 18-18 werd een erg lange en belangrijke rally gewonnen door Hake Tjoba waarvan je op dat moment zou kunnen denken dat het een cruciale tik zou kunnen zijn om de setwinst te gaan veiligstellen, maar niks bleek minder waar. Vanaf 18-19 wist Hake Tjoba in plaats van door te drukken opeens geen bal meer te scoren en liet de set uit de handen glippen met 25-19.

De tweede set ging tot 11-11 gelijk op, waarna Hake Tjoba een gat begon te slaan en uitliep naar een 14-19 voorsprong en daarmee Bolsward stevig vast leek te grijpen. Toch lieten de bezoekers de teugels weer vieren en op 20-20 was het gat weer gedicht door de thuisploeg. Via 22-22 trokken de dames van Bolsward opnieuw aan het langste eind en stond Hake Tjoba met een 25-22 eindstand op het scorebord nog steeds met lege handen.

Ook gedurende de derde set lieten beide teams een gelijkwaardige partij zien die tot 17-17 dan ook gelijk op ging. Vanaf dat moment leken de foutjes bij Hake Tjoba weer net op de verkeerde momenten de kop op te steken en werden opnieuw de geboden en zelf gecreëerde kansen niet benut. Via 20-19 en 25-20 wist Bolsward de derde set dankbaar te incasseren.

De vierde set leek Hake Tjoba definitief verslagen en keek het constant tegen een achterstand aan die niet meer weggeslagen kon worden. Ondanks veel strijd en hard werken werd met 25-19 het volledige aantal punten met tegenzin achtergelaten in Bolsward.

Hake Tjoba laat zich niet van de wijs brengen en nemen de goede punten uit het vertoonde spel mee als houvast om met vertrouwen en inzet door te bouwen aan het eigen spel.

Aanstaande zaterdag staat er een pittige thuiswedstrijd in Klazienaveen op het programma wanneer koploper DBS uit Balk op bezoek komt in sporthal de Zon. Deze wedstrijd begint om 18:00 uur en alle steun uit Klazienaveen en omgeving is daarbij gewenst!

gh @ VoV, verslag Hake Tjoba dames 1, foto Herman van der Wal.