VVU net iets minder dan VoCASA

VoV, 11-12-2019. 4:38 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij alweer onze een na laatste wedstrijd voor de kerstvakantie. Nadat we vorige week met clean en volwassen spel de koploper VCN hadden verslagen, en de derde plek op de ranglijst hadden ingenomen, mochten we deze week aantreden tegen de nieuwe koploper VoCASA.

Met nog altijd een grote vertegenwoordiging van #teamblessa reden we naar Nijmegen. Nadat de Sint ons allemaal persoonlijk positief had toegesproken, werd het wedstrijdplan nog eens doorgesproken, waarna we konden beginnen in de paarse sporthal van VoCASA.

De eerste set werd begonnen met Leanne op spelverdeling, Bianca en Ilse op passer loper, Marit en Ellemijn op midden, Lynn op de diagonaal en natuurlijk Rianne als libero.

We begonnen prima aan de wedstijd en tot 10-10 bleven we gelijk op gaan. Helaas voor ons hadden de dames van VoCASA hun schouders goed warmgedraaid en waren zij daardoor serverend en aanvallend de betere. We kregen de harde ballen niet goed onder controle en ook op serverend gebied bleven wij achter. Ook Jesca en Emma konden met hun inbreng het tij niet keren. De thuisploeg gaf ons weinig kansen en dus verloren we met 25-19 de eerste set.

De tweede set leken we de pass beter onder controle te hebben. We kwamen snel op voorsprong, maar nadat VoCASA van de schrik was bekomen, gaven we de voorsprong ook vrij snel weer weg. We hadden moeite met het goed geplaatste, hoge blok en kwamen daardoor zelf niet aan aanvallen toe. Waar VoCASA de ballen hard de hoeken in bleef slaan, zagen wij de ballen vaak weer aan onze eigen kant op de grond terecht komen. Een serviceserie van Bianca in het midden van de set leek nog bijna de ommekeer te brengen, maar hoewel we netjes bleven spelen, lukte het ons niet om genoeg punten te halen om de set eruit te slepen. Met 25-22 was ook de tweede set voor Nijmegen.

De derde set dan, als we nog wilde verassen moest dat nu gebeuren. Robin kwam in het veld voor Leanne om nieuwe lijnen uit te zetten en Marit moest plaatsmaken voor Laure. De set werd heerlijk begonnen met twee mooie blokjes van Ellemijn. Maar al snel daarna keken we weer tegen een behoorlijke achterstand aan.

Serverend en aanvallend zorgde VoCASA weer voor veel problemen aan onze kant. Er werd gewisseld in het achterveld, Emma kwam een rondje in het veld voor Ilse, en we kwamen terug tot 11-11. VoCASA herpakte zich daarna direct weer en liep gestaag bij ons weg. Leanne werd in het veld gebracht voor Lynn, waardoor Robin als diagonaal de set uit mocht spelen. Haar hard geslagen aanval maakte helaas niet meer het verschil en met 25-21 werd ook de derde set verloren.

Hoewel we geen slechte wedstrijd hebben gespeeld hebben we dus geen punten mee kunnen nemen uit Nijmegen. De dames van VoCASA waren eigenlijk op alle vlakken net iets beter dan wij. Hoewel dat frustrerend is op het moment zelf, is dat achteraf niets om je voor te schamen. VoCASA is een goed team en ze staan zeker niet voor niks bovenaan.

Volgende week nieuwe kansen! Om 20:00 nemen we het dan op tegen SV Dynamo in onze eigen Galgenwaard. Hopelijk zien we jullie daar!

gh @ VoV, verslag van Emma Visser, speelster VVU Dames 1.