VVU van troon gestoten, VoCASA koploper

VoV, 03-02-1019. 7:05 uur. Laudame Financials VCN zorgde gisteren voor een stunt door het schier onverslaanbaar geachte VV Utrecht met een keiharde 3-0 nederlaag weer naar de Domstad terug te sturen.  Trainer coach Arjen Schimmel van VVU: “We kwamen op alle fronten tekort tegen een sterk opererend VCN. Nu snel uithuilen en opladen voor de volgende pot!” VCN won de sets met 25-21, 25-12 en 25-20, Utrecht verloor door deze nederlaag de leidende positie in de Topdivisie, die gaat naar VoCASA.

De ploeg uit Nijmegen maakte geen misstap tegen PDK Huizen. Al was de winst in de tweede set met 29-27 maar op het nippertje. Dat scheelde niet veel, in ieder geval een heel stuk minder dan de 25-20 in de eerste set en de 25-22, waarmee de wedstrijd winst op deze Super Saturday bij VoCASA werd binnengehaald.

De Apeldoornse derby tussen SV Dynamo en Dros – Alterno II eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers in het groen. En daarmee drukten ze hun stadsgenoten onder de degradatiestreep. Alterno II kwam via 20-25 en 21-25 op een 0-2 voorsprong. SV Dynamo kon verlies in de derde set via 25-20 uitstellen maar niet afwenden. De 3-1 kwam met de 18-25 in de vierde set op het scorebord.

SV Dynamo zakt naar de elfde plaats omdat Innovatiemakelaars.nl WSV Warnsveld opnieuw uitstekende zaken deed in Groningen. Na de twee punten vorige week bij Donitas haalden ze er nu drie op bij IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles. De thuisploeg kwam wel per set beter voor de dag, maar aan het eind waren de 12, 19 en 22 punten bij lange na niet voldoende voor de eerste zege van het seizoen.

IMS / Voltena en Rabobank Orion Volleybal Doetinchem waren twee sets aan elkaar gewaagd. Nadat Orion de eerste set met 20-25 had gewonnen, knokte Voltena zich in de tweede naar een 30-28 setzege. Dat moet een geweldige boost hebben gegeven of voor een verschrikkelijke domper hebben gezorgd, want vervolgens gingen de volgende  twee sets met 25-12 en 25-10 naar de thuisploeg.

Voor vandaag staat nog Peelpush tegen OBEG Donitas op het programma. De stand in de Topdivisie bij de dames is nu:

• 01. VoCASA 16-35
  • 02. VVU 15-34
  • 03. Peelpush 14-30
  • 04. OBEG Donitas 14-26
  • 05. Laudame Financials VCN 14-23, sets 29/26
  • 06. IMS / Voltena 14-23, sets 28/26
  • 07. Rabobank Orion Volleybal Doetinchem 15-22
  • 08.  Dros-Alterno II 15-20