VVU virtuele, Sliedrecht werkelijke koploper

VoV, 20-11-2022. 3:10 uur. VV Utrecht begon als virtuele koploper aan de wedstrijd van gisteren. Met een wedstrijd minder en twee punten achterstand op koploper Sliedrecht Sport. SV Dynamo speelde twee wedstrijden minder dan Sliedrecht, een wedstrijd minder dan VVU en stond op deze teams vijf en drie punten achter. Dus ook een virtuele koploper. Hun onderlinge duel in Utrecht zouden we dus het gevecht om de virtuele koppositie kunnen noemen.

VVU vs. SV Dynamo werd een afgetekende zege voor de ploeg uit de Domstad.  Met 25-12 in de eerste set (na 11-5 en 17-10) en 25-10 in de derde (na 6-3 en 18-6) kwamen de gasten twee sets eigenlijk helemaal niet aan volleyballen toe. Alleen in de tweede was er enigszins sprake van een gelijk opgaande strijd. Dynamo bleef tot 13-12 bij en kwam van 17-12 terug naar 20-18. De serie naar 24-18 besliste de set, die met 25-20 naar VVU ging. Bij SV Dynamo ontbrak Caya van Cooten wegens een blessure, de topschutter werd node gemist bij de bezoekers.

“Helaas op alle fronten te kort gekomen. Duidelijk met de neus op de feiten……maar we gaan gewoon gestaag verder met waar we mee bezig waren..” zegt trainer coach Arjen Schimmel van Dynamo op Facebook.

Koploper Sliedrecht Sport ontving Sudosa-Desto, dat zich in Zwolle na een 0-2 voorsprong nog twee competitiepunten liet ontfutselen en dus met 3-2 verloor. Sliedrecht is de werkelijke koploper, toonde deze week met een 0-3 zege tegen Apollo 8 dat er ondanks de vele wijzigingen in de selectie weer met hen rekening moet worden gehouden en bewees dat ook na de 1-1 stand weer tegen de ploeg uit Assen.

De eerste set werd na een 16-12 en 18-14 voorsprong maar nipt gewonnen. De gasten kwamen terug naar 21-21, kregen echter op 23-23 de beslissende punten tegen. Sudosa pakte de tweede set door na 20-20 uit te lopen naar 20-24 en met 21-25 de stand op 1-1 te brengen. Vervolgens ging het initiatief naar Sliedrecht. Zij wonnen de derde set met 25-17 (na 16-15 en 23-16) en de vierde met 25-16 (na 13-8 en 19-12)

Apollo 8 stond aan de vooravond van hun vertrek naar Portugal voor de Challenge Cup wedstrijd tegen FC Porto voor de opgave om thuis tegen Voltena geen punten te morsen. Voltena had geen doordeweekse verplichtingen en zal met een goed gevoel naar Borne zijn afgereisd gezien hun winst vorige week tegen VC Sneek.

Apollo 8 vs. Voltena werd een 3-0 zege voor de ploeg uit Borne, die dus met dat goed gevoel richting Portugal kan afreizen. Voltena kon in de eerste set tot 15-14 bijblijven, maar een handvol scores van Jette Kuipers zette de thuisploeg op een 23-17 voorsprong, die met 25-20 setwinst opleverde. In de tweede set kon Voltena een 17-11 en 23-13 achterstand nog inlopen naar 24-17 voordat Apollo 8 het laatste puntje scoorde.

In set drie kwam Apollo 8 met 0-4 achter en had een lange inhaalrace nodig om bij 12-12 weer op gelijke hoogte te komen. Voltena liep uit naar 13-16, bij 19-18 was de thuisploeg er voorbij. Op side out scores ging het naar 21-21, waarna punten van Jette Kuipers en Marije ten Brinke het verschil maakten naar 24-21. Jette Kuipers scoorde ook het winnende 25-22 punt.

Lang had Eurosped niet om stil te staan bij de verloren wedstrijd van eergisteren tegen Peelpush. De knop moest snel omgezet worden voor alweer hun zesde uitwedstrijd (van de zeven) van dit seizoen. Gastteam VC Sneek had na de nederlaag van vorige week bij Voltena geen doordeweekse verplichtingen en dus meer voorbereidingstijd om puntjes op de i te zetten. Voor Eurosped trainer/ coach Jeffrey Scharbaai was het een weerzien met Sneek, waar hij eerder verantwoordelijk was voor de prestaties van het Dames 1 team.

De gasten uit Vroomshoop verloren opnieuw. Het verschil in de eindstand van de sets toonde een steeds groter worden verschil en ging van 25-20 via 25-13 naar een 25-8 stand. Tussenstand in de laatste set 12-3 en 17-7. Dan word je dus als team omvergeblazen.

In Zwolle speelde de plaatselijke VC tegen Peelpush. Beide teams wonnen hun doordeweekse wedstrijd, de thuisploeg via een Houdini – ontsnapping tegen Sudosa-Desto, Peelpush met overmacht tegen Eurosped. Peelpush heeft vier punten meer dan Zwolle en zou bij een gunstig resultaat een mooie stap voorwaarts kunnen maken op de ranglijst.

VC Zwolle toonde echter dat ze de goede vorm van hun duel vs. Sudosa-Desto nog niet kwijt waren. Drie keer hielden ze hun bezoekers onder de twintig via de setwinsten met 25-19, 25-18 en nogmaals 25-19.