VVU vlot voorbij Voltena

VoV, 25-12-2018. 3:34 uur. Afgelopen vrijdagavond 21 december vertrokken wij, VVU Dames 1, naar Werkendam voor de laatste competitiewedstrijd van de eerste helft. Tegenstander: Voltena Dames 1.

Met de feestdagen en de mini winterstop in het vooruitzicht waren we erop gebrand om deze voorlopig laatste competitiewedstrijd dan ook te winnen. Vooral ook na de spijtige nederlaag van het weekend ervoor. Zo gezegd zo gedaan, want we wonnen de wedstrijd met een overtuigende 0-3 (spoileralert).

Coaches Arjen Schimmel en Jasper Diefenbach benadrukten voor de wedstrijd nog eenmaal dat we onze hoofden nog even bij het volleybal moesten houden in plaats van de feestdagen. Die aanwijzing werd met succes uitgevoerd.

De startende zes: Leanne, Lisa, Nienke, Laure, Bianca, Emma en Emma. Met een lekker lange en overtuigende serviceserie beet Bianca het spits af. Een 0-5 voorsprong zorgde bij ons voor een relaxte sfeer in het veld. Ons spelletje werd vrijuit gespeeld en we wonnen de eerste set dan ook met 14-25.

De tweede set begon even overtuigend als de eerste, maar toen de 25 op het scorebord naderde, leken we toch ietwat zenuwachtig te worden. Waar de meiden van Voltena het eerst lastig hadden met onze muur van een blokkering, wisten ze de ballen steeds handiger weg te leggen en kwamen wij onder de druk te staan. Ondanks de moeilijkheden hielden we voet bij stuk en wonnen we de tweede set met 20-25.

Voor de derde set werd door onze coaches benadrukt dat de meiden aan de overkant veel ervaring hebben met het slim wegleggen van ballen. Een kleine aanpassing in ons verdedigsysteem was volgens hun de oplossing en wij voerden deze aanwijzing dan ook netjes uit. Het werd een succesverhaal, er viel geen bal meer op de grond. Leanne kon daardoor haar spelletje spelen en onze aanvallers maakten het af. Ook de derde set werd gewonnen: 17-25.

Een heerlijk potje om de eerste seizoenshelft mee af te sluiten dus en de reden waarom wij ons de virtuele winterwinnaars mogen noemen. Nu is het tijd voor rust. MAAR: zondag 6 januari om 15:00 uur zullen wij weer in actie komen in de Galgenwaard voor de kwartfinale van de beker, en jawel, tegen de huidige landskampioen van de eredivisie: Sliedrecht Sport Dames 1. We kunnen je hulp goed gebruiken en nodigen je dan ook van harte uit om ons te komen bewonderen. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Emma Rekar, VV Utrecht dames 1.