Sudosa na zege bij WVC winterkampioen

VoV, 25-12-2018. 3:45 uur. Na de 0-4 winst uit tegen Heva VCV in Varsseveld vorige week, hadden we deze week een uitwedstrijd tegen de nummer 6 op de ranglijst, WVC Volley in Wierden.

Ondanks dat WVC 6e staat, mochten we ze zeker niet onderschatten. We begonnen de wedstrijd met: Cindy, Jolien, Anike, Kim, Lisa Boer, Suzanne en Danique. De set begon heel spannend. Het ging heel lang gelijk op. Van 7-7 naar 16-16, maar door onze goede serve druk kwamen we daarna snel op een voorsprong van een paar punten. Deze set wonnen we met 20-25.

In de tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. We begonnen erg sterk en door de serve serie van Suzanne, die maar liefst 7 keer achter elkaar geserveerd heeft, stonden we heel wat punten voor. Door onze goede pass konden we veel over midden spelen en hierdoor had WVC geen kans. We wonnen deze set met 11-25!

In de derde set begonnen we niet helemaal scherp. WVC pakte hun kans en stond al snel met 5-2 voor. Een time-out was hier wel nodig. Door deze time-out gingen we weer ons eigen spel spelen. Lisa Boer had meteen een super serveserie en hierdoor stonden we weer een aantal punten voor. Ook kwamen Chloë en Lisa Hut erin voor Kim en Cindy. Wij gingen alleen niet beter spelen en WVC kwam weer gelijk met ons te staan. Toen het 25-25 stond had Jolien een super kill – block, maar uiteindelijk verloren we deze set met 31-29.

In de vierde set begonnen we een stuk sterker. We maakten zelf veel minder fouten. Onze serve druk lag ook een stuk hoger en onze passjes kwamen netjes aan. Aanvallend scoorden we veel sneller. We hadden al snel een grote voorsprong. Het lukte WVC niet om dichterbij te komen. We wonnen deze set met 15-25!

Eindstand: 1-3! Het is jammer dat we een setje hebben laten liggen, maar WVC was goed en hebben dit setje ook wel verdiend. We mogen onszelf nu officieel winterkampioen noemen!  De komende twee weken hebben we geen competitiewedstrijd meer, maar op 2 januari spelen we de Noord Nederland Cup in Vries. Komen jullie ons aanmoedigen?

gh @ VoV, verslag van Sudosa – Desto Dames 1 via Suzanne Benninga. Foto Jan van den Noort.