Vizier op volleybal

 

VVU vs. VCN de topper in de Topdivisie (v)

VoV, 28-11-2019. 5:29 uur. In de Topdivisie bij de dames is VV Utrecht tegen Laudame Financials VCN de topper van dit weekend. VCN is nog steeds ongeslagen, is met 8-22 koploper, en VVU staat op de vierde plaats met 8-16. Utrecht verdedigt de ongeslagen thuisstatus in de competitie en zal om de aansluiting in de kopgroep te blijven houden als winnaar van het veld moeten stappen.

Hun beider prestatie tegen IMS/ Voltena, de nummer drie in de stand geeft geen heldere indicatie voor een eventueel krachtsverschil, VVU won voor de beker in Werkendam met 2-3, VCN in de competitie met 1-3. Tegen US ging VVU dik de boot in met 0-3, terwijl VCN zowel voor de beker als in de competitie van de hoofdstedelingen won. Als dat een indicatie is dan wijst deze voor winst richting VCN. Aan hen is het alleen nog om die indicatie waar te maken, en voor VVU om daar een stokje voor te steken.

VoCASA is de nummer twee in de stand en zij gaan zaterdag op bezoek bij Prima Donna Kaas in Huizen. PDK staat voorlaatste, heeft tot nu vijf puntjes gesprokkeld, die ze allemaal in thuiswedstrijden bij elkaar hebben geslagen. Tegen Voltena, US en Donitas, waarvan ze met 3-0 wonnen. Alleen Alterno liet hun tot nu in eigen huis puntloos. VoCASA heeft 19 punten en die kwamen onder andere bij elkaar door een positieve uitbalans. Ze wonnen uit bij Sudosa-Desto, Alterno II en Dynamo, die allemaal hoger staan dan PDK, en namen een puntje mee bij US. PDK zal als voorlaatste een stuntje moeten uithalen om de nummer twee in de stand de baas te zijn.

IMS/ Voltena is van koploper naar de derde positie gezakt door een aantal mindere resultaten in de laatste weken. Ze bleven puntloos in de topduels tegen VCN (thuis 1-3) en VoCASA (uit 3-0). Wonnen wel bij US en hadden in de beker geen succes tegen VVU. Hun tegenstander SV Dynamo is juist met een goede serie bezig, zij haalden negen punten binnen in hun laatste vier wedstrijden, ze wisten in elk duel (Donitas, Sudosa-Desto Sliedrecht II en Alterno) competitiepunten te scoren. Zeker weten dat ze daarom met veel vertrouwen richting Werkendam zullen afreizen.

De stand bovenin na acht wedstrijden is: 1> VCN 22 punten, 2> VoCASA 19 punten, 3> Voltena 17 punten en 4> VV Utrecht 16 punten.

Pharmafilter US, de nummer vijf in de stand met 13 punten, heeft een op het eerste gezicht makkelijke zaterdag. Zij reizen naar Groningen voor het duel met OBEG Donitas, de nummer laatst op de ranglijst met nog 0 punten. Met nog die hatelijke 0 punten, waarin ze met alle geweld verandering in willen brengen. Een ding staat als een paal boven water, de eerste zege van Donitas komt elke week een week dichterbij. Daar is niets, maar dan ook niets aan te veranderen. Alleen zal US hun uiterste best doen om die week dichterbij in ieder geval nog een week uit te stellen.

Rabobank Orion Volleybal speelt thuis tegen Dros – Alterno II. En als we ons het goed herinneren heeft de ploeg uit Doetinchem nog een rekening openstaan tegen hen. Die van 26 oktober in het bekertoernooi, toen de gasten uit Apeldoorn er met de winst in de driekamp vandoor gingen door Orion in eigen huis met 2-3 te verslaan. De setstanden toen van 31-29 en 32-30 voor Orion vertellen een heel ander verhaal dan die van 15-25 en 17-25 voor Alterno II. De 12-15 in de vijfde set was bijna logisch, als er iets logisch kan zijn in bekervolleybal. Orion zal wat recht willen zetten, en dat mag ook met drie keer twee punten verschil in hun voordeel.

Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto, we zeggen het nog maar een keer, promovendus, krijgt een andere promovendus op bezoek namelijk Sliedrecht Sport II. Sliedrecht heeft een puntje meer, zal er alles aan doen om het verschil in hun voordeel uit te bouwen, terwijl Sudosa de gasten op de ranglijst voorbij zullen willen. Sudosa is thuis sterk getuige de zeges tegen US, PDK en Donitas. Sliedrecht Sport heeft uit nog wel een steekje laten vallen, zij behaalden alleen bij Donitas een zege. Al zes keer speelde Sliedrecht een vijfsetter, dus wie weet of er in Assen ook een tiebreak aan te pas zal komen om de winnaar te bepalen.

De stand na positie vier is: 5> US 13, 6> Orion 12, 7> Dynamo 12, 8> Sliedrecht II 10, 9> Alterno II 9, 10> Sudosa 9, 11> PDK 5 en Donitas 0.

Natuurlijk gaan we u zondag over de afloop informeren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.