Vizier op volleybal

 

Keistad vs. VCN de topper in Topdivisie (m)

VoV, 28-11-2019. 5:43 uur. In de Topdivisie bij de mannen staat net als bij de dames, een duel van de nummer vier tegen de nummer één op het programma van zaterdag. En net als bij de dames is die nummer één VCN Capelle. De mannenploeg reist naar Amersfoort, waar AVV Keistad, de verrassend goed presterende promovendus, de tegenstander is. Overigens werd Keistad heren 1 onlangs tot sportploeg 2019 van Amersfoort gekozen, een reputatie om iets mee te doen zaterdag. Het onderlinge verschil is tussen Keistad en VCN is drie punten, in één wedstrijd te overbruggen of te verdubbelen of iets daartussen in.

Plainwater Donitas, de virtuele koploper in de Topdivisie, speelt al om 17:00 uur tegen Volley Tilburg en kan met een maximaal positief resultaat de druk bij VCN neer leggen om te moeten winnen om de koppositie te behouden. Tegenstander van Donitas is Volley Tilburg, dat de laatste weken de opwaartse lijn in hun prestaties te pakken heeft. Ze wonnen met 3-1 van Peelpush en verloren voor de beker maar nipt met 3-2 van Keistad. Wie weet kunnen ze in Groningen bij die goede prestaties aanknopen.

Een interessant duel is ook Peelpush tegen Inter Rijswijk. De nummer tien (7-7) tegen de nummer elf (8-5). Om boven het stippellijntje te komen zal Inter Rijswijk in drie of vier sets moeten winnen, verliezen zal hun positie een stuk verslechteren. Na hun winst tegen DIO en het nipte verlies tegen Webton kwamen er positieve geluiden uit de Rijswijk gelederen, echter was het allemaal nog niet goed genoeg om van Keistad te winnen. Peelpush haalde zes van de zeven punten via thuiszeges binnen, zondag zullen ze er drie aan willen toevoegen.

Webton Hengelo staat zesde in de stand en heeft met VCN, Donitas, Reflex en Keistad de top vier van de Topdivisie gehad. Nu is het tijd om omhoog te kijken, het team heeft acht wedstrijden gehad om ingespeeld te raken en zo de blessures op te vangen, nu moet er zo langzaamaan geoogst worden. Helemaal omdat er zaterdag een thuiswedstrijd gespeeld wordt, en Webton is in Veldwijk dit seizoen nog ongeslagen. Tegenstander SV Dynamo II heeft een puntje minder, wel logisch dat de Hengeloërs zich heeft voorgenomen om de tegenstander met lege hanen huiswaarts te sturen.

Na de glorieuze zege van Zalsman/ Reflex in de beker tegen de eredivisieploeg Advisie/ SSS moet het eigenlijk geen probleem zijn om uit bij HLB van Daal/ DS ook goed af te sluiten. Maar laten we vooral niet vergeten dat de ploeg uit Den Dungen onlangs pas Keistad met een 3-1 nederlaag naar Amersfoort terugstuurde, maar de week ervoor wel in eigen hal met 0-3 van koploper VCN verloor. Dus? Kan het alle kanten op? Tegen Peelpush en Inter Rijswijk die op de ranglijst bij van Daal in de buurt wonen, boekte Reflex een 1-3 zege. Dus?

Rode lantaarndrager Kenders Bouw DIO Bedum krijgt USV Protos op bezoek. De studenten uit Utrecht staan vijfde en verloren hun uitwedstrijden tegen het trio op het podium. Uit bij Volley Tilburg wonnen ze. DIO won thuis met 3-2 van Volley Tilburg. De Groningers zullen een beetje haast moeten maken met het innen van punten, ze staan op 8-4, om niet al vanaf vroeg in het seizoen tot aan het eind die rode lantaarn met zich mee te moeten zeulen.

De volledige stand is, waarbij Donitas en Peelpush pas zeven wedstrijden speelden en alle andere teams er een meer op naam hebben:

VCN 20, Donitas 19, Reflex 18, Keistad 17, Protos 13, Webton 11, SV Dynamo II 10, Volley Tilburg 9, van Daal 8, Peelpush 7, Inter Rijswijk 5 en DIO 4.
We gaan u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.